Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK - musí být UD profil na všech stěnách?

Od: jp odpovědí: 9 změna:

Musí být UD profil po celém obvodu místnosti (garáž), když je použit jednoduchý rastr zavěšený na přímých závěsech?

Plocha je 41m2, tudíž nemohu sdk šroubovat do UD profilů na krajích, jak to dovoluje do 30m2 Rigips.

10cm od zdi, kde by chyběl UD profil je podél stěny CD profil, dále po 50cm rastr, takže držet to bude. A vata je přichycená výš - nebude ležet plnou vahou na sádroši.

Děkuji za info.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, nemusí být na všech stěnách. Jsou případy, že není žádné UD v místnosti.

Stačí CD, nejdále 10cm pd zdi a pak osově po 50cm.

hodnocení

2x

Teoreticky byt musi, prakticky je to Vase garaz. Usporite ud profily. Viz. technologicky postup dspace.cvut.cz/...

krtek6
hodnocení

2x

Musí být tak, aby vytvořil pevnou rovinu pro desku...jiný efekt tam nemá

hodnocení

1x

Jak píší kolegové, po obvodě by měl proběhnout profil , aby pak roh nevypraskal. Ale pokud se jedná jen o garáž, kde nejsou kladeny požadavky na estetiku a můžete si dovolit trhliny v rozích, můžete použít vaše řešení bez obvodových profilů

jp
hodnocení

UD jsem nakonec po obvodu dal, pomůže mi navíc chytit rovinu.

Nebo lze použít pro tyto krajní CD profily krokvový závěs a pro profily uvnitř místnosti přímé závěsy? Resp.přímé závěsy mám všude, ale u té stěny to fakt nejde.

doplněno 16.08.20 22:08:

Trochu jsem si promazal otázku - podle návodu má být 10cm od zdi první CD profil. Jak ho mám přišroubovat k přímému závěsu? Tam není místo ani na připlácnutí žvýkačky.

Lze u zdi použít krokvový závěs kotvený z boku do trámu a uprostřed místnosti přímé závěsy?

..ale u té stěny to fakt nejde...

ale jde jen musíte vědět jak na to. Asi máte málo místa pro šroubování šroubku, ale ono to jde, že se přímý závěs zkrátí na potřebnou délku a zašroubuje se zevnitř.

Ani, klidně můžete použít i krokvový závěs.

jp
hodnocení

Ještě jedna drobnost - nemůžeme se shodnout na nutnosti použít/nepoužít impregnovaný sdk.

Strop je zateplený 15cm vaty, vytápění se neuvažuje, max. temperování přímotopy při velkém mrazu na cca. 5st. V projektu nebo pbř není požadován nějaký jiný.

Jak to vidíte - stačí standart nebo impregnovaný?

sádr. GKB 12,5mm KNAUF 2,0m x1,25m-WHITE

nevidím jediný důvod pro zelený.

To by v te garazi musela byt zvysena vlhkost, tak jako v koupelne. Zeleny sdk je drazsi, ale kdyz ho tam date nic nepokazite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]