Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití studené obalované směsi

Od: aknelka® odpovědí: 19 změna:

Potřebuju si opravit vjezd na pozemek. Koupila jsem si obalovanou směs a teď přemýšlím, jestli bude vhodné podklad napenetrovat asf. penetrací? - z vnějšku asfaltku a betonový základ pod branou. Popř. na co si dát pozor.

Nikdy jsem nic takového nedělala...

Je mi jasné, že je nejlepší očistit, oprášit, prosté co nejlépe zamést. Pracovat za sucha.

Maximální vrstva bude tak cca 3 cm, prostě aby se tam brána nejen "vešla", ale byla tam i nějaká rezerva.

Teče mi tamtudy při povodních voda jako v korytu řeky :( (předposlední déšť představoval 46 mm/necelou hodinu) a chystá se do baráku.

doplněno 13.08.20 20:38:

Ještě to upřesním/popíšu situaci (a foto nemám a ani mobil s foťákem nemám):

Domů jedu po asfaltové cestě, z mírného kopce. Vjezd s bránou mám po pravé straně, ale základ brány je vodorovný. Tedy až cca do 1/2 brány/vjezdu je silnička NAD tímto základem, navíc (nevím proč) trochu naklopenánakloněná směrem k mému pozemku. V případě silnějšího deště (poslední 2 týdny to bylo 2x) pod branou proudí voda k domu. Při té větší průtrži jí bylo tolik, že jsem byla po kotníky ve vodě (kopala jsem v té bouřce jako deb*l odtokové kanálky, trochu to pomohlo, ale v normálním provozu je to na zlomení nohy). Odtokový kanálek tam je (cca 2 m od domu), ale toto množství vody nepobral.

Potřebuju, abych zabránila vodě v tom, aby mi tekla vjezdem na pozemek. Na betonování je to moc tenká vrstva, asfalt. směs mi přišla jako nejlepší nápad. Asi tak 3 cm vrstvu na panel pod branou a zešikmit to na asfalt. silničku. Je to sice málo, ale větší část vody by tekla mimo.

Jenom pro ilustraci, jak vypadala hlavní silnice, ze které odbočuju na tu příjezdovou cestu - silničku.

doplněno 13.08.20 20:40:

Mám toto: Studená asfaltová směs DenBit.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 14. 08. 2020 05:50:15
Vložila jste špatný obrázek. A teď jsem to dočetl a zjistil, že jste vložila obrázek nikoli studené směsi, ale zaplaveného území.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ke každému výrobku lze dohledat T echnický list, kde jsou informace...nevíme, který výrobek máte, tady další ke stažení...A pokud dáte váš výrobek, TL najdeme...něco z odkazu.

Aplikace

Než začnete výmoly vyplňovat asfaltovou směsí, ujistěte se, že ve výmolech nejsou žádné volné kameny, žádný prach a žádná voda. Vyklopte asfaltovou směs pro úpravu povrchů SAFE STEP do výmolu a během prvních pár dní používání nechte na okolním povrchu, aby ji zhutnil. Za pomoci pěchovacího trámu nebo lopaty vysprávku zpevněte. Nenechte nikde žádné prohloubeniny, kde by se mohla hromadit voda. Přes vysprávky je možné okamžitě jezdit, což urychlí proces zhutnění a zpevnění.

doplněno 13.08.20 20:07:

Oprava druhého odkazu zde

hodnocení

Technický list jsem si stáhla, byl v tom obchodě. Ale o penetraci tam nic není. Jenom mě napadlo, jestli by to nebylo lepší.

Asfalt se přilepí téměř ke všemu, penetrace to už nezlepší...ani výrobce se o ní nezmiňuje

hodnocení

Já myslela hlavně na ten betonový panel, co mám pod branou, ten napenetrovat. Přece jenom tam bude docela tenká vrstva té směsi.

Takže tam není žádná prohlubeň, chcete udělat minizábranu proti vodě vlastně na plochém betonovém panelu..! Takový pruh asfaltové směsi, tlustý 3cm...a šířka? V tom případě by šlo uvažovat o asfaltové penetraci pro lepší "uchycení" směsi na beton. A jezdí přes to automobily? Pokud ano, v letním žáru bude povrch teplý a pruh po přejetí už nebude pruhem...jak to je? Nebo pouze pro pěší?

hodnocení

Ano, minizábranu, která vrací zpátky tu dešťovou vodu. Pruh široký počítám +-25 cm, takový hrb. A ano, jezdím tam s autem, je to vjezd. Asi se tam časem vytlačí koleje, ale jiné řešení bohužel nevidím, nic mě nenapadá.

Použil bych profil U, uchycený na kovové hmoždinky do betonu; před a za ním živičnou směs. Pokud voda přeteče, odejde účkem a k domu se dostane nějaký zbytek...

hodnocení

To by bylo ideální, ale to nedám. Sehnat tu správnou traverzu, uložit ji sama a přivrtat, netroufám si.

Navíc bych na té druhé straně, kde je to v pořádku, měla o to větší schod (asfalt je tzv. do ztracena). Vjezd je vodorovně a silnička ve svahu, je tam docela výškový rozdíl.

Myslím uložit jako U, otevřenou stranou nahoru... je jen 3,8cm vysoký, při tomto uložení. A směs před a za, tak, jak jste to myslela. Chápu, že si netroufáte, ale je to jedno z řešení...
hodnocení

Myslíte před základ brány? Vysekat otvor pro profil do asfaltu? To jsem si nevšimla, že je to široké jenom 5 cm, to bych možná sekala, stačilo by to jen trochu na zanoření profilu na druhém konci. Bránu ven stejně neotvírám/neotevřu, je to "do kopce", ta cesta, před bránou to může být i výš. Děkuju.

Půjdu to zjistit do stavebnin, jestli něco takového mají.

Ještě je tu další věc - při prudkém dešti se mi dovnitř navalí nejen voda, ale vše, co s sebou bere (např. soused má u plotu složený nějaký posyp na zimu, ale i kusy dřeva, zeminu, ...). Ale to se dá později uklidit, voda je horší.

Jestli jsem dobře počítala, profil by měl tak cca 20 - 25 kg (nemusel by být po celé šířce) - to bych zvládla usadit.

hodnocení

2x

Nevím, jakou směs máte, já nepenetroval, ohřál na sluníčku, vysypal do rýhy a deskou zhutnil.

bulik*
hodnocení

1x

Doporučuji podél základu brány vykopat hluboký odvodněný do pryč žlab překrytý bytelným roštem.

hodnocení

To nedám, je tam asfalt. Sbíječku nemám, a sekáčkem + kladivem to nezvládnu. Přece jenom mi je +60.

bulik*

A kam ta voda od brány teče?

hodnocení

K domu, bohužel. A je to mírně z kopce.

bulik*
hodnocení

0x

Mně nějaké tři centimetry na výšku připadají podivné. No budiž, ale možná bych si rači před bránu položil šár zámkové dlažby nebo takové ty "kopečky" co se dávají na vozovku jako spomalovače rychlosti nebo ocelový L profil(Jekl) 60mm na 60mm položit do asfaltu jako střechu. Chtělo by to vidět tu bránu s navazijícím terénem po obou stranách.

hodnocení

Admine -

ano, napsala jsem "pro ilustraci, jak vypadala hlavní silnice" - k tomu ten obrázek. Název směsi myslím stačí, obrázek jsem dávat nechtěla. Ale blbě jsem to seřadila - omlouvám se.

Já se omlouvám za smazaný obrázek, klidně o vložte opět.

hodnocení

Nevadí, bylo to pro ilustraci mojí situace. Bohužel - teď právě je zase bouřka a dost velký slejvák*modla*. Za 3/4 hodiny 20 mm, stále sice prší, ale zatím to kanálek bere. A díky Poradně mám snad dobrou představu, co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]