Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení ke kanalizaci

Od: jarmilakocova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v našem byla vybudována kanalizace a nyní město, které je akcionářem společnosti VaK Trutnov, nás pod výdhrůžkou donucovacích prostředků v podobě správního řízení, nutí se ke kanalizaci připojit, opírá se o zákon 274/2001 Sb..

V nemovitosti bydlíme tři osoby a máme tří komorový septik, který si necháváme vyvážet. Ceny stočného jsou u nás téměř shodné s cenou vodného. Čtvrtletně platím vodné cca 1800,- Kč, jednou za rok mi vývoz septiku příjde na cca 3500,- Kč, tudíž kdybych se napojila na kanalizaci, budou náklady mnohem vyšší a to nepočítám zhotovení přípojky.

Může mne město skutečně donutit se ke kanalizaci připojit?

Velmi Vám děkuji za odpověď.

Jarmila Kočová

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

6x

může vás k tomu nutit, ba dokonce musí. Jestli máte před barákem splaškovou kanalizaci, musíte se na ni připojit.

Neptejte se proč. To je prostě administrativní podmínka.

hodnocení

3x

Ano, může Vás donutit a je to tak správně.

Z toho septiku Vám voda teče kam? Ono je to ale v podstatě jedno, protože pokud za septikem není další stupeň čištění, tak toto zařízení (tak jako tak) nesplňuje parametry na vyčištěnou vodu dle NV č.401/2015Sb. pokud se jedná o vypouštění do vod povrchových, případně ani parametry na vyčištěnou vodu dle NV č.57/2016Sb.

jarmilakocova
hodnocení

Dobrý den, ze septiku mám vyvedený trativod a septik jako takový za rok opravdu nenaplním. Nechápu, proč se mám připojovat ke kanalizaci. Jak jsem zjišťovala nejsou náklady na zhotovení přípojky levné a septik jsme opravovali před čtyřmi roky a nebyla to malá investice.

Děkuji za odpověď. Kočová

pb®

Nechápete proč se máte připojovat. Protože obec zbudovala kanalizaci nejspíš s ČOV a i když máte septik a vyvážíte ho, tak to co teče z trativodu, lze nazývat horským potůčkem jen stěží a normálně to vypouštíte někam do strouhy a znečišťujete přírodu.

jarmilakocova: Už jsem to psal výše..Voda ze septiku nesplňuje požadavky na parametry vyčištěné vody. Septik "nenaplníte"? Jistě že ano..V septiku je ustálená hladina vody..a pokud se septik vyváží, potom jen část kalu u dna potrubí. Veškeré malé (domovní) ČOV vč.septiků v kombinaci se zemním filtrem, se dnes povolují pouze jako dočasná stavba na max. 10let, ale s podmínkou, že pokud se postaví obecní kanalizace, musí se ČOV zrušit a přepojit na tuto kanalizaci.

Že Vás to stálo nějaké peníze za opravu, to nikoho nezajímá. To stejné se děje např. u kotlů na tuhá paliva (emisní třídy), automobilů...atd.

jenda2*
hodnocení

0x

V první řadě máte obrovskou spotřebu vody. Pokud snížíte její spotřebu, což je nejjednodušší řešení, tak budete platit podobně jako doposud i se stočným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]