Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna jističe B/C?

Od: udo144® odpovědí: 4 změna:

zdravím,

rád bych se zeptal někoho se zkušeností: mám v garáži jistič 16A s char.B a samozřejmě vypadává při nějakém větším zatížení. Konkrétně mi jde o připojení WAPky s třífázovým elektromotorem 9 kVA. Vyřešila by problém výměna jističe za jistič 16A s char. C při hlavním jističi (před domen) 25A char.B? Nemám ponětí jaké jsou proudy při zapnutí popř. při plynulém běhu motoru a nevím jestli by v případě výměny jističe zásuvky nepadal hlavní jistič.

Díky za případné info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Můžeš dát 16Amp./ C , dávali jsme i 20 Amp./ B (pokud je tam alespoň vodič Cu 2,5 mm²). Jinak je na to výpočet podle délky kabelu, uložení např. v zemi, zdi, kab. žlabu apod. Zde starší diskuze o jištění: diskuse.elektrika.cz/...

111®
hodnocení

2x

pracovní proud fází mi vychází 13,7A , Nárazový proud motoru je trojnásobek , ale nepíšete jaký je průřez vodičů v kabelu

hodnocení

2x

Doplnil bych wapku o softstart.

google.com/...

Buď do wapky nebo na stykač pro jednu vyhrazenou zásuvku přímo na wap v garáži.

radis
hodnocení

0x

Můžete tam dát třeba 150A Deon - nemůžete se však následně divit trestnímu stíhání od policie a neplnění ze strany pojišťovny...

Údržbu, servis a montáže na elektrických zařízeních mají provádět osoby s patřičným vzděláním, kvalifikací a oprávněním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna jističe

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]