Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat kam třídit pomůcky pro inkontinenci- pleny,... .
Pleny (dětské i dospělácké) samozřejmě do tříděného odpadu. Důvod pálení doma v kamnech vůbec nechápu. "Pominu" ekologii, která se týká nás všech, a budu uvažovat jen o svých osobních kladech a záporech spalování plen. Mokrá plena zanáší komín, případně i dost zpomalí hoření. Skladovat pleny, aby vyschly, znamená smrad po celém domě. Marfušo, proč to pálíte doma? Jaký z toho máte užitek?
Komunální odpad je ale tříděný odpad. Protože ten se skládá z tříděného odpadu a směšného odpadu.
Příklade to že u Vás se pak sesype tříděný s komunálním ještě neznamená,že ve všech městech v celé ČR se to takto děje!
Proč si vymejšlíš. To máš od přírody. Já jsem nikdy nepsal, že u nás tříděný odpad skončí jako komunální. A víš proč jsem to nepsal. Mohu to jen tušit, ale dokud nevidím na vlastní oči nemohu nic tvrdit. Psal jsem, že komunální odpad je vše. A dělí se na tříděný a směsný. A že v tom tříděném je všechno možné to je jiná věc. Jak to vypadá u vás nevím. Ovšem vím že po republice jezdí parta, vysypou směsný odpad a dvě třetiny dokáží prohlásit za tříděný odpad. Především ten biologický. No stát si neví rady a tak, pokud bude nádoba označená, se mohou dávat plechovky. Hliníkové i železné. Taky nevím zda směsný odpad skončí ve spalovně nebo na skládce. Zrovna tak bych chtěl vidět jak někdo z toho tříděného odpadu vybírá ten bordel. Do deseti let mají skončit skládky. Jan Neruda "Kam s ním" To už aby začali stavět spalovny.
Tak to jste dobří. Klobouk dolů. Aspoň je vidět, že vám na tom záleží. Je to možná pro někoho maličkost, ale ani ten igelitový pytel v kterém náhodou někdo přinese shnilé brambory, tam nepatří. Já na kraji zahrady mám kompost. Mimo plot. Sousedi trávu vozili na černou skládku. Řekl jsem. Proč to nedat ke mně. No a teď vybírám kosti z prasete.
Než odstraňovat následky je lepší účinnější kontrola. A pak pěkný flastr. Příště by si dali pozor. To je věc MÚ. Jenže tam se každý s každým zná a maximálně udělají ty ty ty.
No teda já je pálím s papírem. Moje spolubydlící je z toho rozčilená. Že prý je to úplně špatně.
Pálení doma v kamnech a pálení ve spalovně se nedá srovnat. Ve spalovně je to mnohem menší zlo a mnohem menší znečistění. Doma to v kamnech nemá co dělat!
Pleny patří do směsného odpadu, ale osobně myslím, že to je nedořešené, pokud se směsný odpad vyváží na skládku, zbytečně zatěžuje životní prostředí. jak jsem se dočetla, rozkládají se až 250 let a při množství spotřebovaných jednorázových plen to je neúnosné. Zatím ale nevím, že by se to někde řešilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.