Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kamarádka se teď bude stěhovat s přítelem do bytu a chtěla jsem jim koupit alespoň něco drobného do výbavy. Nějaké rady? Napadla mě třeba květina nebo nějaké fotografie, ale nevím. Já ještě stále žiju s rodiči, takže nemám moc představu, co takhle lidi při stěhování ocení :D nádobí a nábytek mají. Děkuji za rady
Když jsem se kdysi stěhovala do svého prvního bydlení, tak jsem měla opravdu největší radost z dvou darovaných pokojových květin. První byla tlustice (ta má přitahovat penízky), druhá potos (scindapsus, šplhavník), která patří mezi pokojovky, které umí čistit vzduch. Obě pokojovky nejsou náročné na péči a krásně zútulní domov.
Také rýmovník (eukalyptus) není náročný a rychle roste. Umí zejména v zimě provonět byt, když promnete jeho utržený lístek a necháte na parapetu. Začala jsem ho používat místo aromalampy. 100% přírodní aromaolejíčky jsou hodně drahé. A ty levné jsou synteticky vyrobené a otázkou je, zda spíš neškodí - tak jak je tomu v případě vonných svíček ze supermarketů.
Také hlasuji pro květinu. On věcný dárek se jim totiž nemusí hodit. Samozřejmě něco jiného je, když skoro nic nemají a budou zařizovat postupně. Když se před lety stěhovala kolegyně, měli jen matraci a mikrovlnku, tak to bylo jednoduché.
Asi bych z ní nějak nenápadně vypáčila, co by se jim hodilo. Možná třeba i sada rámečků na fotky, to by se líbilo třeba mně. M.
Zdravím. Většinou nepotěší nějaké "dekorace" (každý má jiný vkus). Já bych taky donesla květinu, v tomto období by se velmi uplatnila masožravka, a to Tučnice ocasatá (Pinguicula moranensis), která je hezká, velmi nenáročná na pěstování, krásně pochytá komáry a všelijaké mšice, octomilky a drobný hmyz. V koupeném substrátu prospívá klidně 3 roky a hezky i kvete. Hlavně by to chtělo dát si tu práci a vypsat z internetu návod na pěstování. V tuto dobu nakvétá a mají ji ve většině obchodů. No a doplnit lahvinkou. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.