Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek do bytu

Od: horalka odpovědí: 8 změna:

Zdravím, kamarádka se teď bude stěhovat s přítelem do bytu a chtěla jsem jim koupit alespoň něco drobného do výbavy. Nějaké rady? Napadla mě třeba květina nebo nějaké fotografie, ale nevím. Já ještě stále žiju s rodiči, takže nemám moc představu, co takhle lidi při stěhování ocení :D nádobí a nábytek mají. Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Nějaké pěkné hodiny, lampičku, aromalampičku..Dva hrníčky a kvalitní kávu..?

horalka
hodnocení

Děkuju, káva je dobrý nápad!

tebi
hodnocení

3x

Prášek na praní ,třeba Persil.Drobnost, která se bude hodit...

horalka
hodnocení

Teda tak to mě vůbec nenapadlo, moc děkuji!

hodnocení

3x

Já při podobných příležitostech dávám květinu v květináči. Nějakou snadno pěstitelnou. Nebo záměrně jen kvetoucí, o které se ví, že nebude zdobit celé roky. Plus případně něco malého ke konzumaci (láhev vína, kávu...). Ta hrnková květina se ke mně osobně jako dárek celkem hodí :).

hodnocení

2x

Když jsem se kdysi stěhovala do svého prvního bydlení, tak jsem měla opravdu největší radost z dvou darovaných pokojových květin. První byla tlustice (ta má přitahovat penízky), druhá potos (scindapsus, šplhavník), která patří mezi pokojovky, které umí čistit vzduch. Obě pokojovky nejsou náročné na péči a krásně zútulní domov.

Také rýmovník (eukalyptus) není náročný a rychle roste. Umí zejména v zimě provonět byt, když promnete jeho utržený lístek a necháte na parapetu. Začala jsem ho používat místo aromalampy. 100% přírodní aromaolejíčky jsou hodně drahé. A ty levné jsou synteticky vyrobené a otázkou je, zda spíš neškodí - tak jak je tomu v případě vonných svíček ze supermarketů.

72mona
hodnocení

1x

Také hlasuji pro květinu. On věcný dárek se jim totiž nemusí hodit. Samozřejmě něco jiného je, když skoro nic nemají a budou zařizovat postupně. Když se před lety stěhovala kolegyně, měli jen matraci a mikrovlnku*smich*, tak to bylo jednoduché.

Asi bych z ní nějak nenápadně vypáčila, co by se jim hodilo. Možná třeba i sada rámečků na fotky, to by se líbilo třeba mně. M.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Většinou nepotěší nějaké "dekorace" (každý má jiný vkus). Já bych taky donesla květinu, v tomto období by se velmi uplatnila masožravka, a to Tučnice ocasatá (Pinguicula moranensis), která je hezká, velmi nenáročná na pěstování, krásně pochytá komáry a všelijaké mšice, octomilky a drobný hmyz. V koupeném substrátu prospívá klidně 3 roky a hezky i kvete. Hlavně by to chtělo dát si tu práci a vypsat z internetu návod na pěstování. V tuto dobu nakvétá a mají ji ve většině obchodů. No a doplnit lahvinkou. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]