Nejste přihlášen/a.
Každá pračka má svůj přednastavený program a s tím nic neuděláte. Podle mne, když snížíte počet otáček, tak se také sníží doba ždímání. Koukněte se do návodu a mám takový dojem, že to tam je i napsané. Myslím tím počet otáček a doba ždímání. A podle toho si vyberte program, který vám bude vyhovovat. A o víc bych se raději nepokoušela, protože tíám můžete pračku i poškodit.
Tak u mé Whirlpoolky dobu ždímání zkrátit nelze. Ale není důvod - pokud si všimnete, tak pračka neždíme během ždímání celou dobu maximálníma otáčkama - těmi odhadem tak poslední cca 3 minuty.Pokud vypnete dřív, prádlo bude mokré.
Není holt nad starou tatramatku, kde jsem si mohl programy libovolně upravovat podle přání pouhým pootočenímm knoflíku. A komplet vypráno bylo za 1/2 hodiny. A že by se výsledek zas o tolik lišil, jsem si nevšiml.
Jo - a naše 1. pračka vydržela 20 let a za tu dobu se akorát 1x měnila ložiska. To u dnešních praček ani nejde, takže když odejde simering za pár desítek korun, musíte koupit novou pračku za pár tisíc. Hlavně, že pere "ekologicky"!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.