Plnoautomaticky kotel Atmos s podavačem, ACD regulace s ekvitermní čidlem a pokojovou jednotkou SDW10, akumulační nádrž - dle tepelných ztrát 300-1000l. U mě spotřeba na zateplený stoletý dům kámen/cihla 120m² tak 2,2t kvalitních českých smrkových pelet. Nic neřeším, 1x za 14 dní až tři týdny doplním pelety. 1x týdne vysypu hořák. 1x měsíčně vysypu popel. O nic se jinak nestarám. Skoro jako plyn. Nízkoteplotní vytápění. Neřeším útlum, jedu konstantní teplotu 24/7. doplněno 08.08.20 06:45: Cena za kotel, příslušenství a práci byla přes 100tis. Přesně již nevím, Bylo to 7 let nazpátek. Dnes máte stejně jiné ceny. Měl jsem k tomu ještě kotlikovou dotaci. V baráku byly pouze 2x Petry. Mám vše zvlášť. Kompakt, myslím, neumožňuje tak velký zásobník na pelety. Cizí značky bývaly dražší a ten Atmos mi z toho vycházel nejlépe. Koukněte na jejich webu. Případně mají hodně partnerů po republice.
laser*
Na kolik vás to všechno přišlo,máte kompakt nebo vše zvlášť myslím kotel horák dopravník,násypka nebo máte všechno v jednom
Ano, ale až po zateplení. 14cm šedý EPS na fasádu a 28cm vata s vyšší lambdou do podkroví. Okna a dveře trojskla se středovým těsněním. Na rekonstrukci jsem nešetřil a je to znát. Před zateplením jsem měl necelých 5 tun. To bylo maso .
laser*
Děkuji moc za pro mne cene informace když si to spocitam budu potřebovat tak 3 tuny pelet na zimu což když vezmu jestli mám koupit 40 metráků briket a lítat kolem toho tak se mi to vyplatí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.