Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplocení ve svahu - uchycení napínacích drátů

Od: zmrzlik odpovědí: 8 změna:

Ahoj, budu realizovat plot v mírném svahu a pod plotem je aktuálně vybetonovaný základ. Základ je schodovitého tvaru - bohužel sloupky jsou umístěné na horním schodu - místo spodního, takže není jak uchytit spodní napínací drát do sloupku. Proto si myslím že nezbývá než to hodit na chemickou kotvu do betonu na nějaké očko. Nebo se to dělá jinak?

Je lepší chem. kotva nebo ocelová hmoždinka?

Oplocení ve svahu - uchycení napínacích drátů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám cca 6 m napínacích drôtov uchytených v betonovom stĺpiku na obyčajnú plastovú hmoždinku a lustrhák. Bolo to dočasné riešenie, nestíhala sa vybetónovať celá dĺžka. Za viac ako 10 rokov sa tým hmoždinkám nič nestalo...

Vrták som smeroval 2° smerom k nebu, aby voda, ktorá by sa tam prípadne dostala, hneď vytiekla.

Přesně tak, obyčejná hmoždinka do betonu, průměr 10 mm a vrták "smerovat ne k nebu ale vodorovno". Do hmoždinky silnější lustrhák, ale možno tam zašroubovat i očko.

hodnocení

1x

Já bych dal kotvu, páč jí mám. Taky lze kovovu hmoždinku a očko, ale uzavřené, aby se neroztáhlo očko.

Napínák je vpleten do pletiva, nebo zvlášť?

zmrzlik
hodnocení

napínací dráty mám zvlášť

asd1
hodnocení

0x

Spíš svislá tyčka..

zmrzlik
hodnocení

Sloupek je od hrany asi 20cm, svislá tyčka se dává přímo ke sloupku, 20cm od něj by vypoadalo dost divně a nebylo by to pořádně napnuté

asd1

A ta hmoždina jako nebude 20 cm od sloupku?

111®
hodnocení

0x

já bych tam zasekal plocháč s dírkou , nebo podobnou úpranu,a k té přichytil napínák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]