Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upevnit na stěnu látku?

Od: dekorace odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mám dotaz.
Jak upevnit látkové plátno (viz. foto) na stěnu? Myslíte, že nějaká silnější oboustranná izolepa bude stačit? Ještě mě napadlo upevnit hřebíky, je to dobrý nápad, či Vás napadá něco lepšího?
Mockrát děkuji za jakoukoliv Vaší odpověď.

Jak upevnit na stěnu látku?
Jak upevnit na stěnu látku? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janh*
hodnocení

2x
Laťku ze dřeva a prošroubit dle rozměrů...3,5,7,9 šroubů...?

hodnocení

2x

Já jsem lepila textil na stěnu tapetolem, taková dr´t to byla, nechávalo se to rozmočit ve vodě a byl z toho jakože hustý škrob. jednou jsem potřebovala zase lepit a už jsem ho neměla. Uvařila jsem hustý škrob , tužkou jsem udělala na zeď obrysy a štetcem jsem na zeď nanesla. Nejprve řídký, zeď to vsákla a pak hodně husty. Látka byla mokrá, ale když to vyschlo, drželo to roky.

hodnocení

1x

Každopádně oboustrané pásky vybírejte 3M Scotch nebo TESA. Ty levné jsou k ničemu.

senior
hodnocení

0x

Na oboustranné lepení používám /mám žlutou/ pásku doubleside tape.

Jsou různé druhy.

webobal.cz/...

nebo

si vyberte - google.com/...

Další možnost pověšení je pomocí tenké tyčky, kterou nalepíte nebo našijete tunýlek v horním kraji a tyčku zavěsíte na vlasci na hřebíček.

hodnocení

0x

Pokud to tam chcete natrvalo, tak nějakým jednoduchým tapetovým lepidlem (kdysi "tapetol", ale nevím, jestli ještě existuje). Mám takhle jutou polepenou předsíň a už to drží 20 let. Doporučuju ale napřed na něčem podobném vyzkoušet, aby lepidlo na látce neudělalo fleky.

Samolepící pásky jsou k ničemu.

doplněno 06.08.20 18:55:

Samotné hřebíčky rozhodně ne, bude to vypadat hrozně a prvděpodobně to dlouho nevydrží. Když tak přilepit na horní i dolní okraj tenkou dřevěnou lištu (spodní bude svou váhou udržovat plátno napnuté, nebude se kroutit), do horní lišty vyvrtat na koncích dvě dírky pro vruty (případně jedu dírku uprostřed) a celé to přišroubovat na malé hmoždinky (v nouzi přibít hřebíky, ale to se nemusí povést).

hodnocení

0x

Pokud si s tím chcete dát práci a výsledek aby vypadal dobře, lze to provést vypnutím textilie do dřevěného rámu. Do textilie je třeba dát např. kulatá očka - takové ty co jsou v botech na olemování dírky pro tkaničky. Pak zhotovit dřevěný rám cca o 5cm větší na každou stranu a do rámu látku vypnout. Vypíná se klikatě jedním provázkem. Na zadní straně rámu se provede dokola cestička z hřebíčků, nebo oček.

Lepení textilie tapetováním, celoplošným lepením nedoporučuji. Pak se většinou nevratně poškodí textilie.

hodnocení

0x
Jak to má vlastně vypadat? Jako nějaký plakát, nebo to má být bytový doplněk?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]