Nejste přihlášen/a.
Já jsem lepila textil na stěnu tapetolem, taková dr´t to byla, nechávalo se to rozmočit ve vodě a byl z toho jakože hustý škrob. jednou jsem potřebovala zase lepit a už jsem ho neměla. Uvařila jsem hustý škrob , tužkou jsem udělala na zeď obrysy a štetcem jsem na zeď nanesla. Nejprve řídký, zeď to vsákla a pak hodně husty. Látka byla mokrá, ale když to vyschlo, drželo to roky.
Na oboustranné lepení používám /mám žlutou/ pásku doubleside tape.
Jsou různé druhy.
nebo
si vyberte - google.com/...
Další možnost pověšení je pomocí tenké tyčky, kterou nalepíte nebo našijete tunýlek v horním kraji a tyčku zavěsíte na vlasci na hřebíček.
Pokud to tam chcete natrvalo, tak nějakým jednoduchým tapetovým lepidlem (kdysi "tapetol", ale nevím, jestli ještě existuje). Mám takhle jutou polepenou předsíň a už to drží 20 let. Doporučuju ale napřed na něčem podobném vyzkoušet, aby lepidlo na látce neudělalo fleky.
Samolepící pásky jsou k ničemu.
Samotné hřebíčky rozhodně ne, bude to vypadat hrozně a prvděpodobně to dlouho nevydrží. Když tak přilepit na horní i dolní okraj tenkou dřevěnou lištu (spodní bude svou váhou udržovat plátno napnuté, nebude se kroutit), do horní lišty vyvrtat na koncích dvě dírky pro vruty (případně jedu dírku uprostřed) a celé to přišroubovat na malé hmoždinky (v nouzi přibít hřebíky, ale to se nemusí povést).
Pokud si s tím chcete dát práci a výsledek aby vypadal dobře, lze to provést vypnutím textilie do dřevěného rámu. Do textilie je třeba dát např. kulatá očka - takové ty co jsou v botech na olemování dírky pro tkaničky. Pak zhotovit dřevěný rám cca o 5cm větší na každou stranu a do rámu látku vypnout. Vypíná se klikatě jedním provázkem. Na zadní straně rámu se provede dokola cestička z hřebíčků, nebo oček.
Lepení textilie tapetováním, celoplošným lepením nedoporučuji. Pak se většinou nevratně poškodí textilie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.