Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová skříňka-rozvaděč

Od: tazatel odpovědí: 12 změna:
Zdravím, sháním nějakou plastovou skříňku pro montáž na zeď. Potřebuji, aby byla skříňka zepředu otevíratelná na panty. Něco, jako jsou rozvaděče, ale aby skříňka neměla zepředu žádné otvory. Otvory si udělám vlastní podle potřeby. Mám to na bastlení: na čele skříňky bude ovládací panel a displej, dovnitř skříňky budu postupně přidávat různé elektronické moduly na deskách DPS.
Nedaří se mi na netu najít nějakou širší nabídku takovýchto skříněk. Mám doma jednu šikovnou určenou na EZS, ale plechovou. Já potřebuji něco podobného, ale v plastu.
Neměl by jste někdo radu, kde takové skříňky hledat? Nemusí to být nutně skříňky určené pro elektro, ale pokud by uvnitř skříňky byly nějaké univerzální otvory pro šroubky, to by se hodilo.
Moc děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A rozměry? Plastových rozvaděčů jsem dělal už hromady, takže si nemyslím, že by byl takový prolbém něco sehnat

eshop.elkov.cz/...

tazatel
hodnocení

Jo, to jsem zapomněl udat, omlouvám se.
Ideální by bylo zhruba tak 40x40cm, ale hloubka, aby nebyla moc. Potřebuji spíše plochou skříňku zhruba 5cm na hloubku, když by to bylo do 10cm, tak je to OK. Budou tam jen postupně přibývat desky plošných spojů, takže nepotřebuji (ani nechci) nic hlubokého.
tazatel
hodnocení

Na ten Elkov už jsem se díval.
Ceny jsou dost vysoké. Já vím, jsou to skříňky, které splňují různé elektro a protipožární normy a mají jistý stupeň krytí.
O to mi ale nejde. Ve skříňce budou jen elektronické moduly s napájením 12V a plast volím jen proto, že je to izolant a dobře se do něj vrtá a dělají různé otvory.
Když to řeknu zjednodušeně, tak by mi stačila nějaká kuchyňská nebo koupelnová skříňka, ale aby cena byla tak do 300.
janh*
Nejlevnější,jak jsi zmínil,je skříňka k zrcadlu do koupelny...od někoho za odvoz nebo nová za 500,-...
Za dva obědy v hospodě ti to nikdo nevyrobí...

hodnocení

0x

Tak to si zajdi do domácích potřeb a kup si nějakou krabičku na potraviny.

hodnocení

0x
Zožente si nejaký starý počítač za odvoz a kuchnite ho. Dostanete parádnu skrinku, síce bez pantov ale otvárateľnú z oboch strán a aj priamo s otvormi pre pripevnenie DPS. Teoreticky by šiel použiť aj zdroj, prakticky to bude chcieť štart napájania implementovať aj na DPS.
karel556*

chtěl plastovou skříňku, starý kuchnutý pc má plechovou.

tazatel
hodnocení

Ty rozměry by mohly být nakonec i menší, těch udaných 40cm by bylo asi zbytečně moc.
25-30cm bude bohatě stačit.
Napadla mě plastová poštovní schránka, ale ta má "blbý" tvar.
Taky už jsem se díval na plastové lékárničky na zeď: šikovné, ale to bych mohl rovnou koupit nějaký ten rozvaděč, cenově jsou ty lékárničky taky dost vysoko.
janh*
Hledal jsi vůbec...?
shopelektro.cz/...
tazatel
hodnocení

Samozřejmě, že hledal. Skříňky z odkazu jsem samozřejmě také našel.
Četl jsi vůbec ... (můj dotaz)?
Cituji druhou větu hned z prvního dotazu: Potřebuji, aby byla skříňka zepředu otevíratelná na panty.
janh*
Proč na panty...?Na panty se většinou dělá kovová...,ale ta se ti líbit nebude,protože se pod 1000Kč nedostaneš.Neznáš vůbec hodnotu takového výrobku!
Panty si tam můžeš našroubovat...
Ze které školy jsi vyšel?Tohle se používá už 20 let...

hodnocení

0x
Já bych šel cestou toho rozvaděče.
Dopředu pak klidně dát plastovou desku nebo naopak vykuchat to co tam je a byl by přístup rovnou dovnitř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]