Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pojistného ventilu - nutnost vypustit i bojler?

Od: poj1 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

potřebuji vyměnit pojistný ventil u bojleru. Starý je zřejmě zadřený, po preventivním pootočení s ním nejde moc pohnout a navíc pak pokapává. Je tam tento typ: kamody.cz/... , se zpětnou klapkou, měnit budu za ten samý.

Otázka je - zvládne to člověk sám, nebo je lepší na výměnu pozvat instalatéra?

Zaznamenal jsem taky informaci, že ten ventil lze vyměnit i bez toho,, aby se musel vypouštět celý bojler, že šikovný instalatér to zvládne i bez vypouštění. Jak to tedy je?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zvládnete to aj sám. Ide to aj bez vypúšťania, je to ale o šťastí.
Okrem samotného ventilu si kúpte aj ploché tesnenia pre šróbenie. Tie pôvodné môžu byť po demontáži K.O. A na napakovanie odporúčam polyamidové vlákno.
Určite nechajte bojler vychladnúť a pripravte sa na alternatívu, že by ste ho v momente vypustili - nádoby, asistent. Ak na podlahe hrozia škody od vody, tak ho určite vypustite.
Pokiaľ bojler nezavzdušníte napr. povolením trubky teplej vody, tak z neho voda vyteká - aspoň zo začiatku veľmi neochotne. Musí sa do neho dostať vzduch, aby vykompenzoval podtlak odtekajúcej vody. Občas to ale lupne a už sa to za obrovského bublania z neho hrnie po vlnách.

hodnocení

3x

Já osobně , pokud je čas, tak bych bojler vypustil přes přívod studené. Zavřít ventil před bojlerem, odpustit tlak přes teplou vodu a přes otevřený pojistný ventil nebo povolením šroubení na studeném přívodu bych bojler vypustil zároveň s otevřenou teplou aby se do bojleru mohl dostat vzduch. Tento myjavácký pojistný ventil je OK, naopak ty italské jsou dost poruchové.

hodnocení

2x

Máte naprostou pravdu, šikula to zvládne i bez vypouštění. Zavřít přítok, odpustit tlak z boileru, pak zavřít. Připravit nový, připravit pakování, gumovou zátku, či něco podobného, kbelík na vodu a bude jen troška vody mimo.

Odborník i zamrazí trubku.

cochtan
hodnocení

2x

V práci měním pojišťováky bez vypouštění. Po demontáži našroubím 3/4´´ nebo 1´´víčko s těsněním na zbytek šroubení co zbyl na bojleru, vypustím max. půl kýble. Taky záleží na stavu všech komponent a taky jestli jde staré těsnění odstranit jednoduše.

poj1
hodnocení

Na výměnu si asi někoho pozvu, zatím jsem ten ventil sám neměnil a bojler má 180 l, to bych nerad, kdyby vyteklo na podlahu. Jen mě zaujalo, že i instalatéři někteří tvrdí, že to nejde vyměnit bez vypuštění bojleru. Vezmu profíka, který to zvládne a bude to umět, i s tím zamražením trubky. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vypustit bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]