Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytí elektroinstalace v paneláku

Od: mareksimunek odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,
prosím o radu, jak v bytě v paneláku, konkrétně v chodbě kde je u bytových dvěří skříň s jističemi, od které vedou kabely k podlaze, tyto kabely nějak schovat, aby to vypadalo k světu? Původně jsou kabely taženy v plastové krycí liště - žlabu, který je na několika místech prásklý, rozhodl jsem se jej proto vyměnit, avšak nikde v prodejnách ani na internetu jsem nenarazil na takovou krycí lištu, která by se nám líbila. Mají pouze klasické dvoudílné hranaté žlaby a pak půlkulaté. Řešil již někdo podobný problém?
Děkuji za případné tipy.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dejte foto... něco společně vymyslíme...a jakou lištu byste si představoval? Nabarvit můžete většinu, a splývá to se stěnou...
doplněno 05.08.20 22:15: Když je to u vchodových dveří, tak to bude nosná stěna, sekání až po prohlídce statikem a jeho souhlasem...

hodnocení

3x

Řeším to přizděním porobetonovou tvárnicí, uvnitř se ponechá dutina pro vytažení el.vodičů a případné el.instal. krabice a rozvaděč zapustit do té přizdívky.

hodnocení

3x
Právě v minulých dnech jsem to řešil předstěnou ze sádrokartonu,odstup od stěny na tloušťku profilu, kabelů se tam vejde habaděj...
Skrytí elektroinstalace v paneláku
15.10.20 19:45

*palec2*

hodnocení

2x

Tak když se nelíbí hranatá ani kulatá tak jedině zasekat;)

dusger*
hodnocení

2x

Každý z nás má jiný vkus a požadavky. Můžeš kabely zasekat a zbavit se jich, vhodný kryt si nechat vyrobit třeba z plechu nebo dřeva. Lištu schovat za nábytkem, např věšákovou zrcadlovou stěnou atd.

Kabely se nesmí ukládat do dřeva! Musely by vést určenou plastovou trubkou nebo krkem ze samozhášivého materiálu.

dusger*

Jednak ty kabely už v liště jsou, dále, od kdy kabely nesmí do dřeva, to je nějaká novinka? No a hlavně, ode mě to byl jen takový námět, volba varianty a realizace včetně technického řešení je jen a pouze na tazateli.

OK, sorry. Lze, ale dodržet reakci na oheň daného materiálu (kabel, krabice).

ČSN 33 2312 2.1

111®
hodnocení

2x

zkuste pohledat u firmy KOPOS KOlín... google.com/...

krtek6
hodnocení

2x

půjč si drážkovačku a udělej tam drážky do kterých ty kabely dáš...co jinýho chceš číst

pkrasa
hodnocení

0x

Zdravím, řeším něco podobného, akorát bych potřeboval ještě vyřešit připevnění domovního telefonu. Nějaké zasekávání apod. nepřipadá v úvahu. Díky

Skrytí elektroinstalace v paneláku #2

Prodávají se parapetní žlaby do kterých lze osadit i strojky (vypínače, zásuvky).

Třeba kopos nebo obo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]