Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kolik muže vyjít cena za metr čtvereční obyčejné fásady s barvou na vícegereračním velkém domě bez zateplení. Cena se zeteplením by byla moc vysoká co mám tak info koik stojí izoalace atd. jedna se o Jesenicko oblast. Předtím než oslovime nějakou firmu rád bych alespon nějaké čísla přibližně. Jedná se o cihlu a pokud možnos komplet realizace i s prací.
Díky
No je částka za metr. Ale pokaždý jiná. U někoho se to udělá za x, u jiného za 2x. Na pohled to vypadá úplně stejně, jen nikdo nevidí, co je pod tím. Co se musí sundat, předělat a tisíce jiných věcí které se ukáží až při detailním pohledu. Co jsi dobře popsal? Oken asi 25, to opravdu nemá chybu.
To jsem zvědav, jak rozpočtáři z tohoto popisu poznají, co je třeba na baráku. Třeba jen lešení za 30 tisíc, nebo nikoliv.
Oslovte firmy, pak dejte jejich rozpis a rozpočtáři Vám sdělí, co je tam navíc.
..komplet realizace i s prací...
realizace je to samé jako práce na fasádě. Nebo tím myslíte dvě různé věci?
Po doplnění
------------------
han,
Muže ni tu nějdo říci co se mu sí na stavbě šetřit -zkoumat
musí se zkoumat stav stěnu, poklepem zjistit soudržnost, hrubost povrchu, nerovnost, jak velké % se bude opravoavt, přístup s materiálem, zdali je stavba u plotu, či 50 metrů od silnice. A spoustu a spoustu detailů, které se musí zohlednit v ceně. Třeba i to, zdali je pustíte na záchod, nebo si musí nechat dovézt svůj. Vodu a elektzriku jim dáte zdarma, či si musí sehnat agregát.
Takže stručně jen pár důležitých věci, co se musí zkouat.
Teď se zeptám já Vás, jaký je Váš pracovní obor?
Máte omítku za 1400Kč kbelík, a taky za 2000Kč. Podle odstínu. Pak i hrubost omítky, páč spotřeba je od 2 do 3 kg na metr.
Pane, dělám desítky let ve stavebnictví, a nikdy bych nedělal rozpočet bez místního šetření. I Vám to firmy udělají, až přijdou na místo.
Objekt je u cesty nemusí se lítat helikopterou s materialem..., barák je cihla křivé to určitě častečně je neviděl jsem rovný barák po němcích ale jde o venkovní fasádu !voda tu je elektrika taky. Na zachod předpokladám že když si volím firmu na realizaci že tohle svým zamestnancům zajistí a ne že mi pronajme Toyku za 50 tisic a stavební bunku za 100tisíc se zazemím pro savbyvedoucího když chci dělat fásadu... ale asi bude lepší zkusit oslovit zdejší zedníky duchodce ti s tím určitě vědu dělat nebudou.
Operátor CNC stroje. Pokud ale narážitěe na to co si myslím tak já tu nechci po nikom kopletní vypis cen prací a materialu, až po dochazku na pracoviště ale proste cenu +- 50tisíc
i tak vám děkuji ale spon vím co všechno si firma muže vymyslet a naco jak o např s tím zachodem nebo snad že si pujčí agregat z pujčovny a pak mi naučtují za tyden 20 litru...
těch 50tis Vám může vzít obyčejná položka přesun hmot...stačí, aby dotyčný bydlel někde na konci světa...což Jeseník je...pak v kopci a mega svahu..musel to tam nosit rukama...a to hned naskáče..kamarád teď v Jeseníkách staví...nikoho krom Poláků a betonu z Karety tam nedostane
hmm vidím že hledáte problémy kde nejsou, no ještě že to není v praze tam byste mi ještě napočítal nocleh ukrajincu v hiltonu ne. Předpokladam že to bude zhotovovat firma z okolí pro vaši informaci a ne z jižních čech.
No váš kamarád měl začít asi stavět na Praze 1 ...
han ty jsi v každý odpovědi tak chytrej že to snad není možný. Každýho tu s něčím máš potřebu odpálkovat ale prostě nechceš slyšet to že je to potřeba vidět. Ty prostě chceš cenu hned teď. Jak šašek. Když jsi tak chytrej tak googli. Pokud ti to i tak nestačí tak 1000kč m2. To je hrubej nástřel třeba se to zmenší až to člověk uvidí. Ale takovýmu šaškovi bych to ještě zvýšil. Měj se
)
nehledám problémy kde nejsou! Já předcházím problémům kde JEŠTĚ nejsou! to je rozdíl..ale jestli to chcete takhle...tak umím udělat cenu, že dám nabídku za 100tis celý barák a pak v půlce stavby, kdy není návratu přijdu s vícepracema na 350tis...co bude pro Vás příjemnější?..vědět dopředu přesnou cenu a mít možnost ušetřit tím, že se něco nebude dělat, nemusí se dělat, či se uspoří jinde nebo se zhrozit, s čím firma přijde jako VCP?...a takoví investoři jako Vy neví, která bije...sklopí uši a pak si tu na poradně budou v dalším dotazu stěžovat, jak je firma okradla a jak je svět krutej...ale to, že dal někdo podklady pro vytvoření nabídky na hovno...to už nikdo nenapíše
asi jsem se obratil na špatný místo, jak vas tak čtu takmám dojem že s firmou pokud bude hledat co to ty se opravdu nedomluvím jak jsem psal obratím se na nejaký chlapi co to udělaj a ješte to pak společně zapijem bez toho aby mi nafakturovali že si musel koupit novou vodovahu protože mu spadla z lešení...
Ale i tak vám děkuju zas sem nakoukl možná nekam co se mi muže hodit do buoucna ...
pro dexolus no tak blbej možná bude někdo kdo ti ty tvoje rozpočty žere že 1000Kč/m bez zateplení, lituji ty co to platí na zakladě takových vychcaných rozpočtářu
no jestli tady někdo žije v domnění, že firma ojebe a chlapy ne...tak to je naivka největšího kalibru právě, že ti chlapy jsou ještě víc vychcaní jak firma...no s takovým přístupem...to bude dílo..
a proč jako? sám tady popisujete že aniž byste šahl na tužku na klavesnici už to musíte vidět a promyslet a to samo bude stát nevím kolik tisíc to mi nic nezaručuje ... navíc firma si pak napočitastejně kdo ví co bude chtít. Kdežto doufam že ještě dnes jsou lidi chlapy kteří když se něčím živí ví co to obnaší a řekne mi cenu aniž by si za to řek placnu 5 tisíc, Možná to udělaj i odborněj než nějakej inkoust od stolu. A jestli mi řekne nevím 300 tisíc podepíšem to a výdlesku to bude 330 a oduvodní to nebudu se sním hádat. tak jsem mysle že tu narazí na nekoho podobného ale zatím jen na lidi kteří se snažili poradit i když to moc nepopohlo nebo na ty co mi tu začli vypisovat všechno možné jen ne říci co to bude stát i když sem jim jasně pasl zhruba velikosta dostupnost uplně normalní u dvouprodé silnice se zazemím kde se dá složit material atd ale aby mi nedko chodil po batraku vylučovat to mě nenapadlo že to nekdo započítavá to se přiznám.
a víte co?...udělejte si to jak chcete...tady už nemám slov...jestli někdo plácne cenu od stolu...budiž...každej normální to chce vidět...a jestli ne, tak je vůl nebo střelec...prostě bez podkladů, rozměrů a dalších. nelze stanovit cena pořádně...a jestli mě tu chcete učit jak mám dělat svou práci...tak to prrr...čím víc detailů, tím přesnější cena...nazdar
Jako stavební rozpočtář Vám sděluji, že takový zákazníky nade vše "miluju"... každej investor si to představuje jak Hurvínek válku...já osobně říkám, že stavebnictví nejsou housky na krámě, kdy výroba jedné je přesně daná a neměnná technologickým postupem pro milion kusů. Každej barák nebo stavba je specifická a individuální. Na relavantní odpovezení je málo info. Kde barák je, členitost, rozměry, omezení, otvory, křivost, volba materiálů, množství práce, přesuny hmot atd...je rozdíl dělat 50m2 a 1500m2
Podle Vašich reakcí se zdá,že máte přehled a už předem tušíte,že Vás chce každý natáhnout. Jistě víte,co je potřeba udělat, tady máte ceník jednotlivých prací. Proklikejte si to,získáte zhruba cenu za práci,materiál vychází většinou +- stejně,takže výsledek vynásobte dvěma. Zabere Vám to jen pár hodin.
Muže ni tu nějdo z odborníku říci co se mu sí na stavbě šetřit -zkoumat? Nikde se nebude nic dozdívat tahat elektrika atd prostě jen omítka s barvou a kolem oken by to mohlo mít jinou barvu.
Kámo ty jsi prostě jinde a pakliže jsi nebyl schopnej to doteď pochopit z odpovědí tak je zbytečný ti něco dalšího vysvětlovat. Zkus poposednout protože si asi sedíš na vedení.
Mluvil jsem s kolegou,který má stavební firmu a řekl mi,že cena zateplení fasády,od A do Z (lešení,materiál,barva, atd.) 850kč,za 1m2. Polytyren bílý 100mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.