Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
při návštěvě kominíka se mu nelíbila část komína na půde - komín kdysi prodehtoval, pak byl vyvložkován,(vše předím než jsem nemovitost koupil) na půdě je tudíž "hnusný" ale plně fuknční - nicméně mi to napsal do závad s tím že si mám pozvat zedníka aby to nahodil klidně do lepidla... nevím jaký to má efekt na funkci, nicméně bych to vzal jako ideální příležitost si to vyzkoušet... jen tápu "jak" jelikož stavař nejsem... videí a návodu jak natahovat, házet je mraky... ale "techlonologický" postup mi jasný úplně není, konkrétní rozdíly ve výrobkách taky ne...osobně si myslím že by spostup měl být:
1, obouchat na cihlu
2, penetrovat
3, nahodit / natáhnout (malta? lepidlo? - jaká/é?)
co by jste laikovy doporučili? Kdyby to šlo universálně i na stěnu (mám v dílně místy opadanou omítku na jedné zdi - co nedrželo sem omlátil - aby to furt nepadalo, nevadí mi to - chtělo by to srovnat do plochy (taky mi bylo porazeno lepidlo - ale nevím jestli v nich je nějaký rozdíl - na dlažbu/zateplovycí systém a atd)
Komín z klasických plných cihel bude lepší znovu omítnout. Bude stačit dvouvrstvá omítka
1.cementový podhoz, přednástřik
2. jádrová omítka MV1
Přednástřik se dělá řídký a nanáší se zednickou lžící, párkrát se stříkne aby část zůstala na cihle. Většina opadá. Je to kvůli přilnavosti. Druhý den můžete omítnout vápenocementovou maltou a stahnout přes ocelové rohovníky. Štuk na půdě není třeba.
Příbuzný je zedník a doporučil "zadehtované" pálené cihly vyměnit za nové, protože ta mastnota bude pořád z cihly vylézat. Nevěřil jsem mu, zadehtované cihly jsem odsekl/zkrátil o centimetr a na nedůležitém místě jsem tyto cihly napenetroval Sokratem, našpricoval 50% plochy cementem s hrubým pískem a nahodil Multibatem+štuk+vápenná malba. Samozřejmě do půl roku mastné žluté fleky.. Nevím důvod proč takovou věc psát do závad (mastná omítka), ale zřejmě ti to kominík vysvětlil.. Pokud to ničemu nevadí a je to "opelichané" na půdě kam nikdo nechodí, zadělal bych jen díry hotovou maltou z Obi, Hornbachu či stavebnin a nechal to být. Nevím další podrobnosti, není foto, zpráva od kominíka tedy těžko něco doporučit-snad jen známého zedníka na posouzení..
že to bude vylézat asi nevadí, jde o to že komín se loupe (omítka), někde sem to zkusil obouchat, je různě barevnej mastnej, prostě divnej... když to bude aspoň rovný tak to musí stačit
ingjirimares- máš ten sprej osobně vyzkoušený na prosáklé pálené cihly dehtem z komínu, který tam "lezl" několik desítek let? Uváděný výrobek je na bázi benzínu/benzenu, tak si nejsem jist nějakým účinkem(spíš by to mohlo být ještě horší). Na internetu nejsou recenze ani na podobné výrobky, tak nevím, nevím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.