Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava fasády

Od: honza8 odpovědí: 3 změna:

Ahoj, opravuji fasádu(břízolit) a jde mi o způsob dokončení opravy. Varianta 1 by byla nahodit jádro a finální vrstva opět břízolit nebo varianta 2 nalepení sokl.polystyrenu 2cm, do kterého by se vyvrtaly otvory pro přístup vzduchu a finální vrstva např. nějaká tahaná omítka... Dům je chemicky injektován v místě první spáry nad oplechováním a k tomuto bodu je zdivo vlhké, výše už ne. Obávám se tedy při použití varianty 1, že vlhkost bude opět vzlínat a stoupat vzhůru...u varianty 2 si myslím, že polystyren by vlhkost dál nepustil. Co si o tom myslíte nebo byste zvolili jinou variantu opravy?

Oprava fasády

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V první řadě vyhoďte tu lištu, časem vám zrezne. A zabývejte se možností nahodit tam sanační omítku, která tam patří. Polystyren tam nemá co dělat.

Druhá možnost je provedení roštu a předsazení soklu např. z Cembritu - lisované vláknocementové desky , může být hladká nebo i s nějakým reliéfem. Spousta barevných odstínů.Tato varianta by měla být provětrávaná.

olinl
hodnocení

0x

Zeptám se: Na co je tam přesně to oplechování?

hodnocení

0x

Polystyren vám nepomůže. Domnívám se, že jediné řešení v dané chvíli je podříznutí zdiva v úrovni chodníku. Pak můžete použít i běžný obklad na sokl. Ten plech vyhoďte. Ničemu nepomůže. Já jsem kdysi dělal něco podobného, ale ještě jsem to vylepšil tak, že jsem kus soklu uboural tak, aby při nalepení obkladu fasáda přesahovala obklad o pár centimetrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]