Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání tlaku

Od: mima66 odpovědí: 3 změna:

Mám kotel Therm 20 TCXE, při letním provozu ( vypnuté topení ) začne po spuštění ohřevu vody kolísat tlak na manometru topné vody, až se začnou ozývat rány. Jak se toho zbavit? Díky .

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to vypadá že nemáte tlak v expanzce buď je bez vzduchu nebo je prasklá membrána když najdete ventilek od expanzky obvykle nahoře v zadní části kotle vypadá jak autoventilek. sundáte z něj čepičku a zkusíte zamáčknout středový kolík ventilku. tak poznáte hned co se děje, bud z něj vyteče trocha vody, nebo ujde vzduch a nebo se nestane nic. v prvním případě je prasklá membrána expanzky a bude nutná výměna takže servis, v druhém případě změřit tlak a poté dotlakovat na zprávný tlak a ve třetím případě to samé jako u druhého případu, jen bez nutnosti prvotního měření

doplněno 03.08.20 15:03:

a ještě jaký máte tlak v topném okruhu a na jaký tlak to vyletí

doplněno 04.08.20 11:49:

ano to pak máte někde zavzdušněno

mima66
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď.

Tlak kolísá v rozmezí +- 0,2 baru. Proto jsem musel zvýšit tlak v systému na 1,5 baru, aby mi kotel nezhasnul, kvůli nízkému tlaku v systému.

hodnocení

0x
Je nekde vzduch v kotli nebo potrubu. pak to dela takovy kraval. Kdyby nebyl vzduch v expanzce.
,tak vyleti tlak po roztopeni nahoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak v kotli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]