Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedovi povolit napojení na naši kanalizaci

Od: raketa odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, se sousedem jednám o připojení na naší kanalizaci která dál pokračuje do obecní čističky.

Zajímalo by mě, co vše na to papírově navazuje. Jako...projekt, povolení od uradu..věcné břemeno..a co ještě?

..to same i by bylo s napojením na obecní vodovod na našem pozemku.

Máte s tímto nějaké zkusenosti? děkuji za postřehy P.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tak se sousedem nejednejte.
Každý dům musí mít svojí kanalizační i vodovodní přípojku. Za běžných okolností se soused nesmí do vaší kanalizační (ani vodovodní) přípojky napojit.
Pokud to myslíte jinak, budete to muset více rozvést.

hodnocení

5x

toto je počátek problémů a konce dobrých vztahů se sousedem a to neřším jestli se to smí nebo ne

hodnocení

4x

Každý dům má mít svoji přípojku vody, kanalizace, plynu, elektro. Já bych mu to nepovolil. Myslím, že to ani není legální.

Tak hlavně je to záležitost správce potažmo majitele kanalizace a vodovodu, nikoliv dohoda dvou sousedů.
Věčné břemeno ano, to ať si sousedé vyřeší pokud oba chtějí (byť nejsem příznivcem těchto řešení).

hodnocení

3x

Legálně nelze, ovšem u nás zapoměli na poslední barák s vodou i kanalizací.Vodu jsme řešili odpočtovým vodoměrem z jedné přípojky, kanalizaci odbočkou 15 m za šachtou. S plným vědomím všech zúčastněných a zapsáním všech věcných břemen.

bulik*

Kdo zapoměli? Ti co zapoměli ať to řeší mimo Vaši nemovitost !

Zapoměli v rámci projektu veřejného vodovodu a pak nedovolili oficiálně napojení na stávající přípojku z důvodu nedostatečné kapacity.Je zajímavé že od té doby se napojilo několik novostaveb které jsou do 10 m od přípojky.. K "zapomenuté" nemovitosti by musel někdo zajistit cca 50 m prodloužení přípojky veřejnou komunikací . Když se chce , jde všechno

U nás na nás *smich* také zapomněli (až později jsem zjistila, že zapomněli na ještě další dům). Řešila jsem to žádostí na MÚ s tím, že se cítím být znevýhodněna atd. (firma, která prováděla připojení na kanalizaci v ulici, to vyčíslila na cca 70000 minimálně). Ani mi neodpověděli. Ale do 2 týdnů jsem tam tu "svoji" přípojku měla hotovou *palec* až k hranici pozemku.

Chce to se důrazně ozvat.

hodnocení

0x

V prvním případě by vás mělo zajímat, co na tento nápad říká provozovatel vodovodu a kanalizace?

hodnocení

0x

osobní zkušenost nemám, ale vím, že to časem přinese problémy. Třeba ne Vám, ale dalším po Vás.

Navíc to nesmí být.

Hledal bych jiné řešení.

jenda2*
hodnocení

0x

Soused bude nejspíše níže. V každém případě nesmíte toto napojení připustit. Každý se napojí sám za sebe na obecní kanalizaci. Pokud se stane u souseda nějaký problém, odpad budete mít doma. Takové dobré skutky vždy končí špatně.

hodnocení

0x

Nedělejte to, ani kdybyste byl se sousedem opravdu dobrý kamarád. Tím spíš Vaše odmítnutí pochopí. Já nejsem na kanalizace odborník, ale zeptala bych se ho, jak by se pak řešilo, kdyby se ta kanalizace někde ucpala a jak by chtěl zjišťovat, kdo ji vlastně ucpal. Ale i kdyby mi v této chvíli řekl, že by to on vzal na sebe, nevěřila bych, protože sliby chyby. A kdyby k tomu opravdu došlo, tak z toho budete nešťastný a z dobrého souseda a kamaráda se stane úhlavní nepřítel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]