Nejste přihlášen/a.
Je technicky možné se s kanalizační přípojkou napojit na výtlačnou kanalizaci?
Děkuji za poučení, dávám +! Opravdu jsem se v praxi setkával pouze s přetlakovým řešením vodka.cz/... a neměl jsem zatím důvod se o jiná řešení zajímat.
Myslim že těžko. Takzvané kanalizační výtlaky (pokud jesem správně) jsou pod tlakem a vedou splašky z místa A do místa B výše položeného. Je to jako vodovod, akorát to vede splaškovou vodu . . .uvažujte co by se stalo. Měli byste ze záchodu a umyvadla atd. v domě fontánu. Na jedné stavbě jsem viděl přerušení tohoto zařízení a voda stříkala cca 0.5 - 1.0m vysoko.
Napojit se lze ale musí to udělat specializovaná firma. Kdyby to nešlo, neměla by taková kanalda význam. Tlaková kanalizace se používá v terénu, kde nelze z technických důvodů použít spádovou (gravitační) kanaldu. Napojíte se pomocí šachty a čerpadla. Musí k tomu být povoloní správce kanalizační sítě, stavební povolení, a zaplacený správní poplatek pokud tak obec rozhodla vyhláškou. Nefunguje tu přetlak, ale podtlak.
Podtlak?
Vždy jsem myslel, že z vaší soukromé šachty se čerpadlem (ovládaným hladinovými spínači, se zpětnou klapkou) v případě potřeby přetlakem ženou exkrementy ze šachty tlakovou kanalizací až do nejvyššího místa kanalizace, odkud pak dále odtékají samospádem někam dál (doufám, že většinou do čističky).
na iternetu jsem si četl, že to funguje tak, že je jedna gravitační kanalizace, do které jdou splašky ze všech možných domů a objektů a na jejím konci je jakási jímka. A až z této (centrálně) jsou vytlačovány (lze i podtlak) splašky tj. všechny najednou. Nevim, jestli je to správné řešení jak uvádá TJ, aby každý objekt měl jímku a čerpadlo a sólo to tlakoval do kanalizace. Jak by potom mohlo fungovat ovládání a regulace toho výtlaku? kdyby si to tam každý tlačil podle svých aktuálních potřeb. To mi zatím není jasné. Bohužel sem asi neporadil . . . pardon. Mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.