Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba WC ze sadrokartonu

Od: rotorod® odpovědí: 10 změna:
Dobry den,
Chci si postavit druhé wc v domácnosti, přemýšlel jsem jestli ytong nebo sadrokarton. Nakonec že bych si chtěl udělat sám zvítězil pro mě sadroš. Budou to jen 2 stěny "přilepené" k stavajicím stěnám. Strop zustává. Tlouštku jsem přemýšlel 10cm. Na zadní stěně z sdk bych chtěl dát geberit (nebo jinou levnější variantu). Jen bych se chtěl zeptat na postup uchycení geberitu do sdk. Nejdřív se ukotví geberit do země, pak se teprve postaví zadní stěna sdk (zezadu) + oplaštěni geberitu, nebo je jiný postup? Nebo se to kotvi do sdk? Nebo je geberit třeba podzdít tak či tak?
Děkuji vám za rady, připadně i videa mi pomohou více.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Instruktazni video zde: geberit.cz/...

doplněno 01.08.20 21:44:

A pripadne montaz Geberitu na zazdeni: geberit.cz/...

hodnocení

1x

Geberit se snad asi vždy kotví do stěny za WC,pokud je to SDK tak do země-v konstrukci z jeklů a pásoviny.

hodnocení

díky za video do sdk, přesně takhle nějak to budu mít tu zadní stěnu, která se ze zadní i přední strany musí založit sadrošem. Tak snad to stačí takéto uchycení :)

hodnocení

A ještě jeden dotaz, bude montáž stejna jako na videu u geberitu anebo u sika nebo i jine značky?

Uchycení bude podobné.

Zrejme bude stejna montaz nebo podobna, pokud je urcen pro montaz do SDK.

jabraka*
hodnocení

0x

Místo sádrokartonu bych použil mnohem pevnější sádrovláknité desky..Všechno se tím dost zjednoduší.Ten geberit to unese.Vyzkoušeno.

JB

hodnocení

proč se to všechno zjednoduší? v čem? jenže škoda že cena je xkrát vyžší

jabraka*
hodnocení

0x

Za lepší užitné vlastnosti je cena asi:3:1

JABRAKA

hodnocení

tak nakonec jdu do zdění z porfixu asi nebo ytong.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdeni geberitu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]