Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám zapojenou pračku a myčku do sifonu pod umyvadlem, jenže po použití zůstává v pračce i myčce voda, zřejmě se do nich vrací. Zapojení mám dle fotografie, kde je chyba a jaké by bylo podle vás nejlepší řešení? Odpad jsem čistil krtkem, ale nepomohlo, odtéká dobře. Děkuji za pomoc.
Pračka i myčka mají za čerpadlem zpětnou klapku která vodu nepustí zpátky. Že voda zůstane v hadici za čerpadlem je normální.
Doporučuju použít originál díl který má trochu větší spád a originál Y kus s přepážkou proti přetlačování,případně se zpětnými klapkami
Taky může být problém v přicpaném odpadu ,voda nemusí stíhat odtékat
Chyba není v odpadu. Chyba je ve spojení těch dvou hadic přes nějakou Y rozbočku.
V pračce určitě není zpětná klapka, takže když myčka vypouští vodu tak jí část nateče do pračky. A pokud není zpětná klapka v myčce, tak zase při vypouštění vody z pračky nateče část vody do myčky.
Nejjednodušší řešení by bylo udělat dvě samostatné trubky, které připojíš na hadice od pračky a myčky a ty pověsíš přes hranu do umyvadla. Pak se do pračky nebo myčky může vrátit pouze to co zůstane v hadici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.