Nejste přihlášen/a.
Třeba i pěnou. Včera jsem viděl partu zedníků jak zastříkali drážky pěnou a nahoru už jen sádrovou omítku. Provedli je to celkem pěkně, po malbě to nebude téměř poznat.
Já bych nebyl tak tvrdý, podobné označení jsme tu nedávno četli na zdění pěnou, přitom je to výrobcem schválená a doporučená technologie. Jsi si opravdu jistý že použití pěny tou partou je skutečně nevhodný a zakázaný postup? Mně se to taky nelíbilo, ale je to jen můj osobní pocit.
No ono je něco jiného zdění na pěnu a neco jiného "zaomítání" šliců po instalacích pěnou. Do ložných,případně i styčných spár pěna patří,do drážek nikoliv.Zakázané to ovšem není jen silně neprofesionální!
Můj postup není vhodný pro řadu rádců,používají staré a trošku konzrvativní postupy.Když už jsou kabely zafixovány sádrou,domnívám se,že je zbytečné drážky zase vymetat a vlhčit,vždyť to už bylo provedeno před sádrováním.Já zakrývám drážky flexibilním lepidlem.Má to své výhody před vapennými omítkamiJádrovka musí dostatečně vytvrdnout,-vápno musí zreagovat se vzdušným CO2 aby získalo dostatečné vlastnosti.Protože se nedá hned vymalovat,také mění svůj objem.Trošku se propadne,To flexilepidlo nedělá,v podstatě zůstane po uhlazení téměř v rovině.Po zatvrdnutí stěnu dorovnám finální stěrkou.Nakonec ,pokud chci mít stěnu perfektní,plochu přebrousím brusnou síťkou.Takovým způsobem začištěné drážky se ani nehnou a spojení se zdí je perfektní.Co se týče ceny materiálu,trošku dražší lepidlo se uhradí zkrácením opravy.a stability opravy.
JABRAKA
Kolik takových drážek vymetených a vykropených=bez prachu u řezání,sekání zdiva jsi viděl? Já za celý život ani jednu.Teda pokud se dráteník nesplete a ty míst kde sádruje nestříkne vodou. To vodáci když fixují trubky (P-V-T) vždy vykropí.Jinak zamáznutí lepidle taky považuji za prasárnu-lepidlo je primárně určeno na jiné stavební postupy!A zkrácení opravy? tradičně je to za dva dny hotovo lepidlem asi ne pže ještě druhý den v takové vrtsvě je měkké /tedy standartní drážky spolupracujících eletrikářů.O PVT ani nemluvě!
Viděl jsem jednu jedinou drážku důkladně propláchnutou když učeň s frézou přehlíd přisádrované natlakované PPR potrubí
Nic na tom není, rozdělat trochu malty, zamáznout a pak naštukovat. Kdo není dřevák, udělá to tak, že není nic poznat. Je to úplně běžná činnost. S takovou hloupostí bych se ani nikam neobracel.
zaházet hrubou (ne do roviny) a pak přestěrkovat sádrovým tmelem do ztracena...stejně to jsou (podle fotek soudím) vápenopískové omítky hladké jak prdel po x vrstvách všeho, takže štuk by tam byl jak krupice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.