Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaomítat drážky v po nové elektrice

Od: bln odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, jak nejlepe zadělat drážky ve zdi po natažení nových kabelů viz foto.
Co namichat,jak nahodit,štukovat?
Jde o obytný prostor a po celém domě , děkuji

Jak zaomítat drážky v po nové elektrice

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

5x

Stále dokola opakovaný dotaz. Zahazuji to vším,co zbyde na fajrunt. Od sádry přes hrubou až po lepidla a tmely. Prostě tím,co zbylo v kýblu a vyhodilo by se. Nakonec přeštukuji.

hodnocení

2x

Nejlepší je jádrová malta.Drážky vymést a VYKROPIT vodou pak prohodit, po prohození až zavadne strhnout a druhý den podle vzhledu-struktury okolní omítky přeštukovat a pak zatočit filcem... nebo SDK (či jiná stěrka-ne lepidlo) stěrka a po zatvrdnutí přebrousit mřížkou.

radis
hodnocení

0x

Relativně čímkoliv. Ideálně maltou.

Tak jako tak půjde vidět - musíte nakonec vzít štukem a vyfalcovat. ...

dusger*
hodnocení

0x

Třeba i pěnou. Včera jsem viděl partu zedníků jak zastříkali drážky pěnou a nahoru už jen sádrovou omítku. Provedli je to celkem pěkně, po malbě to nebude téměř poznat.

V tom případě to nebyli zedníci ale prasata!

dusger*

Já bych nebyl tak tvrdý, podobné označení jsme tu nedávno četli na zdění pěnou, přitom je to výrobcem schválená a doporučená technologie. Jsi si opravdu jistý že použití pěny tou partou je skutečně nevhodný a zakázaný postup? Mně se to taky nelíbilo, ale je to jen můj osobní pocit.

No ono je něco jiného zdění na pěnu a neco jiného "zaomítání" šliců po instalacích pěnou. Do ložných,případně i styčných spár pěna patří,do drážek nikoliv.Zakázané to ovšem není jen silně neprofesionální!

krtek6

tohle kdybys mi udělal doma tak tě prohodím dveřma...tywe...pěnou drážky s kabelem od elektriky*alene*

jabraka*
hodnocení

0x

Můj postup není vhodný pro řadu rádců,používají staré a trošku konzrvativní postupy.Když už jsou kabely zafixovány sádrou,domnívám se,že je zbytečné drážky zase vymetat a vlhčit,vždyť to už bylo provedeno před sádrováním.Já zakrývám drážky flexibilním lepidlem.Má to své výhody před vapennými omítkamiJádrovka musí dostatečně vytvrdnout,-vápno musí zreagovat se vzdušným CO2 aby získalo dostatečné vlastnosti.Protože se nedá hned vymalovat,také mění svůj objem.Trošku se propadne,To flexilepidlo nedělá,v podstatě zůstane po uhlazení téměř v rovině.Po zatvrdnutí stěnu dorovnám finální stěrkou.Nakonec ,pokud chci mít stěnu perfektní,plochu přebrousím brusnou síťkou.Takovým způsobem začištěné drážky se ani nehnou a spojení se zdí je perfektní.Co se týče ceny materiálu,trošku dražší lepidlo se uhradí zkrácením opravy.a stability opravy.

JABRAKA

Kolik takových drážek vymetených a vykropených=bez prachu u řezání,sekání zdiva jsi viděl? Já za celý život ani jednu.Teda pokud se dráteník nesplete a ty míst kde sádruje nestříkne vodou. To vodáci když fixují trubky (P-V-T) vždy vykropí.Jinak zamáznutí lepidle taky považuji za prasárnu-lepidlo je primárně určeno na jiné stavební postupy!A zkrácení opravy? tradičně je to za dva dny hotovo lepidlem asi ne pže ještě druhý den v takové vrtsvě je měkké /tedy standartní drážky spolupracujících eletrikářů.O PVT ani nemluvě!

Viděl jsem jednu jedinou drážku důkladně propláchnutou když učeň s frézou přehlíd přisádrované natlakované PPR potrubí *smich*

To chce klid místo jádrovky se štukem by dal všude všechno jen zapoměl zmínit akryl tmel a polystyren. Proč to zamazávat lepidlem když tam patří malta? Neni pak lepší cihly místo omítky jen natáhnou silnou vrstvou lepidla a přestěrkovat akrylátem?

hodnocení

0x
Nebylo by lepsi oskrabat barvu a cele to nastukovat? Pochybuju ze to pujde 100% zamaskovat. Nastukujete, tak bude strukturovany chodnik. To uz bude spis na sadrovku.

Nic na tom není, rozdělat trochu malty, zamáznout a pak naštukovat. Kdo není dřevák, udělá to tak, že není nic poznat. Je to úplně běžná činnost. S takovou hloupostí bych se ani nikam neobracel.

Jojo ja bych chtel videt jak to nepujde poznat, kdyz je na stene tuna barvy. Ja jsem taky opravoval stuk se dvema natery a jde to videt maximalne proti svetlu, ale podle fotky to vypada na tezky komunismus. Ale kdyz neni problem, tak neni problem..
krtek6

zaházet hrubou (ne do roviny) a pak přestěrkovat sádrovým tmelem do ztracena...stejně to jsou (podle fotek soudím) vápenopískové omítky hladké jak prdel po x vrstvách všeho, takže štuk by tam byl jak krupice...

honzas1® - je to o zkušenosti, dělal jsem to mockrát a nic poznat není. Jestli jsou tam barvy nebo ne, je jedno. Musí se to rozfilcovat a pak doladit molitanem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]