Ahoj vsichni, mam dotaz. Mam byt v najmu od majitele, s najemni smlouvou. Dale pronajimam jeden pokoj v byte. Stalo se ale ze kluk kteremu jsem pronajimal pokoj odesel ze dne na den. Nemeli jsme mezi sebou zadnou pisemni smlouvu, pouze jsme se domluili ze pokud by chtel odejit at mi rekne alespon mesic predem. Platil najem kazdy mesic na muj ucet bez problemu. Byl tady 8 mesicu. Muj dotaz je jesli je mozne od neho nejak vymahat penize za ukonceni najmu bez vypovedni lhuty. Na najomnem mi nic nedlhuje, co tady byl to zaplatil. Dekuji
Sice ústní úmluva dnes také platí, ale co na něm chcete, je to mladej kluk, i Vy budete ještě mladej, nestojí to za ty nervy, ne, nejde snad o život a v životě přijdete o víc.
Hoď to chlapče za hlavu a buď v pohodě. Až bude něco důležitějšího, tak o to se ber.
V září se určitě nějaký student najde, co bude potřebovat pokojík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.