Nejste přihlášen/a.
nemyslím si o tom nic. ale pokud to chcete vědět, oslovte cca 5 dalších firem se a pak porovnejte...
Pár kotlů už jsem dělal, kde bych si takovou sumu za stěhování klidně dokázal představit... Byly to kotle o objemu 5-10 kubíků ![]()
Jinak nevím no, přijde mi to jako šílená pálka, ale pokud ten kotel má nějaký ten metrák a má se s tím jít někam do sklepa po schodech, tak to není jen tak.
Ten kotel může mít tak kolem čtyř metráků... Těžko říct, jestli ho dokážou vzít čtyři chlapi hlavně z důvodu prostoru a možnosti chycení. Pokud na to mají nějakou drahou techniku, tak to samozřejmě bude něco stát. V každém případě bych poptal pár jiných firem, ta cena je prostě šílená.
Stěhovali jsme pianino 350 kg po schodech z patra, v zatáčce se muselo částečně zvedat nad zábradlí. V pěti lidech, nebyl k tomu kloudný přístup. Samí inženýři, ajťáci, ručičky jak špejličky (nejtěžší práce - mačkání mezerníku). Funěli jsme, ale jinak žádný problám. Otázka pár minut.
Kamarádi to možná udělají z kamarádství za ten litr. Osobně, kdyby mě požádal někdo jiný než velmi dobrý kamarád, ať mu pomáhám snést z bytu někam do sklepa těžký kotel a pak ještě vynést nový za ušmudlaný litr tak mu řeknu, že nemám čas.
Není rok 99. Když jde člověk na meníčko tak už to taky není otázka 55Kč. ![]()
Hezký večer
Myslím si že je to dost, ale nemíním se tady hádat s nějakým "zlatokopem" , který se tu může objevit a tvrdit že je to normální, a že po zametení po instalaci si ještě mohou přirazit dalších 50 tisíc za "odborný úklid". Asi bych to "rozdělil", tj. najít si kotel který hodláte zakoupit a pak si najít někoho kdo vám "píchne" s nastěhováním a "připojením", tipuji že ušetříte dost peněz oproti vaší momentální nabídce. Nebo oslovte více firem, jak to zde již bylo řečeno.
Nebo to rozdělit zvlášť jak jsem psal, poptat zvlášť kotel u firmy, poptat topenáře instalatéra, + zeptat se známého souseda kohokoli, zda-li by vám to za tři pět stovek nepomohl jen šoupnout do sklepa, 25kw kotel to přece nemůže být tak drahé jak jste dostal nabídku a to ještě jen za práci, to si dle mně někdo na vás chce jen namastit kapsu, u nás v Čr se to zlatokopy jen hemží, pozor na to. Známý dělal střechu, (krytinu) zadal poptávku firmám, cena činila 300 tisíc, někde 200 apod., nakonec koupil krytinu sehnal si pokrývače a vlezl se s rezervou do 100 tisíc, výsledek byl stejný čili tak.
Cena je v závislosti na místě realizace +/- reálná. Práce a zkušenosti lidí prostě něco stojí. Cena za výměnu se obvykle u solidnějších zhotovitelů točí kolem těch 50tis... k tomu je tady ten výnos novéhí a snesení starého - kotel je těžký, pár lidí se u toho opravdu zapotí u toho nic nerozflákat a potom nerozflákat ten nový.
Pokud vám jde o cenu, pozvěte si ukrajince co vám to tam dokur*ý a pak to budete za dalších 80litrů horkotěžko předělávat tak, aby to aspoň trochu fungovalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.