Nejste přihlášen/a.
nemyslím si o tom nic. ale pokud to chcete vědět, oslovte cca 5 dalších firem se a pak porovnejte...
Pár kotlů už jsem dělal, kde bych si takovou sumu za stěhování klidně dokázal představit... Byly to kotle o objemu 5-10 kubíků
Jinak nevím no, přijde mi to jako šílená pálka, ale pokud ten kotel má nějaký ten metrák a má se s tím jít někam do sklepa po schodech, tak to není jen tak.
Ten kotel může mít tak kolem čtyř metráků... Těžko říct, jestli ho dokážou vzít čtyři chlapi hlavně z důvodu prostoru a možnosti chycení. Pokud na to mají nějakou drahou techniku, tak to samozřejmě bude něco stát. V každém případě bych poptal pár jiných firem, ta cena je prostě šílená.
Stěhovali jsme pianino 350 kg po schodech z patra, v zatáčce se muselo částečně zvedat nad zábradlí. V pěti lidech, nebyl k tomu kloudný přístup. Samí inženýři, ajťáci, ručičky jak špejličky (nejtěžší práce - mačkání mezerníku). Funěli jsme, ale jinak žádný problám. Otázka pár minut.
Kamarádi to možná udělají z kamarádství za ten litr. Osobně, kdyby mě požádal někdo jiný než velmi dobrý kamarád, ať mu pomáhám snést z bytu někam do sklepa těžký kotel a pak ještě vynést nový za ušmudlaný litr tak mu řeknu, že nemám čas.
Není rok 99. Když jde člověk na meníčko tak už to taky není otázka 55Kč.
Hezký večer
Myslím si že je to dost, ale nemíním se tady hádat s nějakým "zlatokopem" , který se tu může objevit a tvrdit že je to normální, a že po zametení po instalaci si ještě mohou přirazit dalších 50 tisíc za "odborný úklid". Asi bych to "rozdělil", tj. najít si kotel který hodláte zakoupit a pak si najít někoho kdo vám "píchne" s nastěhováním a "připojením", tipuji že ušetříte dost peněz oproti vaší momentální nabídce. Nebo oslovte více firem, jak to zde již bylo řečeno.
Nebo to rozdělit zvlášť jak jsem psal, poptat zvlášť kotel u firmy, poptat topenáře instalatéra, + zeptat se známého souseda kohokoli, zda-li by vám to za tři pět stovek nepomohl jen šoupnout do sklepa, 25kw kotel to přece nemůže být tak drahé jak jste dostal nabídku a to ještě jen za práci, to si dle mně někdo na vás chce jen namastit kapsu, u nás v Čr se to zlatokopy jen hemží, pozor na to. Známý dělal střechu, (krytinu) zadal poptávku firmám, cena činila 300 tisíc, někde 200 apod., nakonec koupil krytinu sehnal si pokrývače a vlezl se s rezervou do 100 tisíc, výsledek byl stejný čili tak.
Cena je v závislosti na místě realizace +/- reálná. Práce a zkušenosti lidí prostě něco stojí. Cena za výměnu se obvykle u solidnějších zhotovitelů točí kolem těch 50tis... k tomu je tady ten výnos novéhí a snesení starého - kotel je těžký, pár lidí se u toho opravdu zapotí u toho nic nerozflákat a potom nerozflákat ten nový.
Pokud vám jde o cenu, pozvěte si ukrajince co vám to tam dokur*ý a pak to budete za dalších 80litrů horkotěžko předělávat tak, aby to aspoň trochu fungovalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.