Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nízkoexpanzní pěnu na lepení polystyrenu...zkušenosti?

Od: meridius* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chystám se zateplit dům a jelikož jsou zdi rovné a není to velký dům, tak to chci zkusit sám. Nějaké zkušenosti jsou, ale na lepidlo. Toto je přece jen větší projekt, tak jsme si chtěl ulehčit práci použitím pěny místo lepidla i za cenu, že dám nějakou kačku navíc. Ale...jakou pěnu použít, aby skutečně byla nízkoexpanzní. Má někdo zkušenosti? Některé pěny se údajně nastříkají, nechají se chvíli stát a pak už skutečně neexpandují...u některých v návodu není o nějaké technické lhůtě před nalepením řeč, můžou se údajně lepit rovnou,ale pak se to musí dotlačovat, rovnat apod. Toto jediné mě od použití pěny odrazuje...protože na zdi tu desku ničím nezatíčím, nedotlačím apod.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

60 sekund, Tytan 753, Universál, je jich mnoho druhů, s různým názvem od různých obchodníků, ale plněno jen v několika fabrikách.

Klidne to může být i nízkoexpanzní Poraďte, pokud to někdo zaplatí.

Osobně mám vyzkoušené od Selena, Den Braven, Tytan, Porotherm, Heluz a ještě no name. Všechny drží.

meridius*
hodnocení

Já vím, že to bude všechno podobné. Jde mi spíš o to, jestli je to opravdu takový neduh, že i nízkoexpanzní pěna dělá takovou neplechu. Respektive, spíš jde o dotaz, jestli máte zkušenosti, která pěna tím trpí víc, která minimálně či vůbec. A právě jsem se dočetl, že není radno to tam lepit hned jak se ta pěna na desku nanese, ale chvíli počkat a až teprvé poté desku namáčknout a mělo by to být OK.

...jestli je to opravdu takový neduh, že i nízkoexpanzní pěna dělá takovou neplechu...

Co tím myslíte?

hodnocení

2x
Pokud udelas normalni housenku tak nenabyde temer vubec.

hodnocení

0x
Pouzite PUR lepidlo na lepenie EPS - predava sa v trubickovej aj pistolovej verzii - balenie totozne ako pre montazne peny, nie nizkoexpanznu montaznu penu.
A dodrzte aplikacny postup - nastriekat na dosku, nechat zavadnut (v navode najdete presny cas), primacknut. Lepidlu tak umoznite vypenit este pred samotnym pritlacenim dosky na stenu.
PS: som konzerva a siel by som do cementoveho lepidla. V pripade nehody sa da umyt. :)

Pouzite PUR lepidlo na lepenie EPS = nízkoexpanzní pěna

"PS: som konzerva a siel by som do cementoveho lepidla. V pripade nehody sa da umyt." V tom případě neznalá konzerva! Pěna lze umyt v případě nehody.Jen člověk nesmí být škrt a nekoupit čistič!

Tazatel použijte jakoukoliv LEPICÍ PUR pěnu,dp jako p.Milan TYTAN!Osobně jsem s tím zateploval mobilheim a po cca půl? minutě deska nešla urvat,což o cementovém lepidle na zdivo nelze říci!

Stále trvám na tom, že s čistením PUR peny sú problémy - čistič nečistič. Prípad 1 - vietor zdvihol kus peny a nahodil mi ju na tvár a do vlasov. Z dioptrických okuliarov som ju dostal, z vlasov len nožničkami. Prípad 2 - lepil som v okolí okien a kúsok peny spadol na ušpinený rám. Okamžite som na to išiel s čističom. Špina na ráme vytvorila so zasychajúcou penou brúsnu pastu a na ráme zostali nebadané stopy vrátane zbytkov farby z hadru, ktorým som sa to snažil zotrieť. Prípad 3 - zapatlal som si prsty. Umýval som ich čističom. Tak mi to vysušilo kožu, že mi začala praskať a zliezať, mohol som ich mastiť, koľko chcel. Áno, je to rukami. Áno, vyprázdnil som nespočet plechoviek bez nehody. Ale keď sa to vy***, tak pri PUR vždy nadávam ako dlaždič. Ak niečo zapatlám cementovým lepidlom, vezmem to vodou, či je to oko, či víko od kanálu a je to väčšinou bez následkov.

Mišo, jediné s čím s Vámi souhlasím je vítr. To je provít. Pak používám jemné rukavice. Taky používám aceton a čistič. Když se naučíte s pěnou, je to lepší, Když máte raději lepidlo, nikdo Vás nepřesvědčí.

ra20z*
Já čistič úbec nepoužívám, lepši počkat až pěna vytvrdne a pak jde lépe odstranit.
Venku na ultrafialovém záření si s nějakým malým znečistění hlavu nelámu protože pěna časem zdegraduje a rozpadne se.

jabraka*
hodnocení

0x

Proč investovat pětkrát větší peníze do lepidla na fasádu,když stejně se desky budou kotvit.Proto bych obešel všechny obchodníky a koupil lepidlo co nejlevnější.

JABRAKA

Jardo, nepochopil jsem Tvůj text. "investovat pětkrát větší peníze do lepidla" Jen upozorním, že není potřebné vždy kotvit izolant hmoždinkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]