Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanedbávání Péče

Od: alla odpovědí: 7 změna:
Dobrý den
Již pár let prihlížím tomu jak jeden můj známý "pečuje"o svého otce . pán je na polovinu těla ochrnutý do toho má již pokročile Alzheimera a je mu 96 let. V péči ho má jeho syn... vždy péči o něj dost flakal ale teď už mi to přijde opravdu moc nekdy ho nechá i pár dní a potřebou v plíne a koupe ho snad jednou za měsíc ...dá mu k jídlu 3 sny starej rohlík i když nemá už zuby má procuranou a propocenou postel a nikdy mu neměnil povlečení v pokoji má smrad po moči prostě opravdu hnus. Dost často křičí z pokoje a že potřebujete pomoc a pokud je noc on dělá že ho neslyší a nechá ho křičet případě přijde a nadává.je opravdu nešťastný...sám mi už kolikrát říkal že chce do Domova nebo ať se o něj stará někdo jinej nebo dokonce umřít ... synův zájem o něj pečovat je jen proto že mu chodí peníze dohromady asi 35 tisíc...teď k věci...kam se mám obrátit s podnětem pro nějakou kontrolu jak o něj pečuje aby se případně dostal někam kde o něj bude postaráno tak jak si zaslouží? Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Jestliže chcete starému pánovi pomoci, zatelefonujte nebo pošlete mail na váš úřad, na sociální péči. Tam jsou pracovnice pro tohle školené a za to placené. A umějí to vyřešit.

hodnocení

5x
Obradte te na sociálku a čim dřív tím líp
Statej pán potřebuje umístnit do nákýho hospicu s odbornou péčí a né se spoléhat na syna kterého zajímá jen otcúv dúchod
jofa*

A nejen důchod, ale zřejmě i 19 200 kč na péči a o tento příspěvek by se měla zajímat sociálka jak je s ním nakládáno. Jsou toho povinni.

hodnocení

4x

Využívání, resp. zneužívání příspěvku na péči kontroluje plátce příspěvku, a to je úřad práce. Požádejte jej o bezodkladné provedení kontroly. Odbor sociální péče příslušného obecního (městského) úřadu by vám na základě výsledků kontroly měl pomoci k urychlenému přijetí do některého pobytového zařízení. Vzhledem k věku a zdravotnímu stavu se dostane na přední příčky pořadníku.

lidus*
hodnocení

0x

Sociální odbor ale uvědomte si, že kontrola je nahlášená předem a tak bude vše v pořádku a vy za udavačku. Pán je svéprávný? Nejlépe když mu pomůžete sepsat žádost o ústav.

hodnocení

0x

@alla - kam se mám obrátit s podnětem pro nějakou kontrolu
Sociální odbor už vám poradili - ale jestli je to opravdu tak špatné, podejte na policii trestní oznámení podle

tr. z. § 150 Neposkytnutí pomoci

(1) Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

a nenechte se odbýt, tedy poslat na tu sociálku - vyžádejte si sepsání protokolu včetně toho, aby v něm byla uvedena podobná formulace jako "žádám, abych byla vyrozuměna o tom, s jakým výsledkem bylo moje trestní oznámení prošetřeno" (lhůta je 30 dnů) a chtějte kopii. On i sociální odbor bude pracovat jinak, když se bude zajímat PČR a ne "pouhý" občan.

senior
hodnocení

0x

Jestliže sám starý pan soused Vás požádal, že by chtěl už do jiné péče, neváhejte a obraťe se na domov důchodců. U nás jsou děvčata v kanceláři a pokud bych za nimi přišla, tak by okamžitě věděly, co a jak udělat. Nenechávejte to dlouho, to je už týrání. Zítra je pátek, nemáte u Vás domov pro staré lidi? Dojděte se přímo tam poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]