Nejste přihlášen/a.
Dobry den, koupil jsem si nove kulickove loziska. Jakym zpusobem mam tyto loziska "zajet" aby mely co nejvetsi valivost? Dekuji.
3x
Pár nejrůznějších kuličkových ložisek už mi v životě rukama prošlo, ale že by se měly nějak "zajíždět" jsem ještě neslyšel.
Možná nějaká speciální, viz odpověď od "promon"
doplněno 30.07.20 09:04:
Teď mě tak napadlo, že by se "valivost" (taky prapodivný termín) dala zvýšit tak, že by se odstranily případné kryty kuliček a z ložiska by se pečlivě vymylo veškeré mazivo, třeba benzínem. Valivý odpor by se tím určitě zmenšil, ložisko by se otáčelo volněji, ale asi by moc dlouho nevydrželo
.
1x
No on to zase až takový nesmysl není - resp existují ložiska, která se zabíhají. Mám tim na mysli např vřetena CNC center, která jsou opatřena keramickými ložisky. Tam se provádí záběh postupně od nejnižších otáček - typicky 10min točení, 10min dochlazování, pak zvýšení otáček atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.