Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvkové krabice pod prodlouženou pracovní desku kuch. linky

Od: aocodo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. U kuchyňské linky máme prodlouženou pracovní desku na zeď místo klasických obkladaček. Tedy materiál dřevotříska, tloušťka asi 1 cm. Dotaz zní, zda se instalují běžné zásuvkové krabice pod tuto desku do zdi nebo je nutno mít instalované nehořlavé apod. Jeden elektrikář mi tvrdí, že se to běžně dělá s klasickými krabičkami a žádná hořlavost se neřeší, druhý přesný opak a měnil by krabičky. Prosím o názor. Díky moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

5x

V podstatě pravdu mají asi oba. Je fakt,že se to běžně dělá. A je druhý fakt,že můj revizák by mi na to nedal revizi. Dávám nehořlavé,drahé,ale mám klid...

aocodo
Díky moc. Takže předpisově a z pohledu bezpečnosti pro tento typ obkladu krabičky pro hořlavé materiály, je to tak?

Ano a mimo dosah vody i když norma zóny kolem vody řeší hlavně v koupelnách.

dusger*

To taky není tak úplně pravda. Třeba za dřezem nesmí být zásuvky a síťová svítidla.

Vždyť píšu. Mimo dosah vody (dřez, baterie, výlevka,atd..).

kare
hodnocení

1x
A třetí by vzal vykružovák a posadil zásuvku přímo do desky *smich*

hodnocení

0x

No ono se běžně dělá leccos, i když by se to dělat nemělo. V lepším případě Vám to neprojde revizí, v horším Vám po případném vyhoření kuchyně pojišťovna nedá ani floka. Ale je taky možné, že si toho nikdy nikdo nevšimne.

hodnocení

0x

Většina krabic je v kategorii ohně B,C,D podkladu hořlavosti a krabice se testují žhavou smyčkou do 850C.

Elektrikář, který to neřeší je hovado.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]