Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který plyn do zapalovače

Od: bulik* odpovědí: 9 změna:

Koupím zapalovač a krásně hoří. Ale když náplň dojde, naplním ho plynem ROYCE a zapalovač má malý plamínek i na max. Máte nějaký plyn vyzkoušený?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto sa stalo aj mne. Mám za to, že sa do zapaľovača dostali pri plnení nečistoty - buď z ventilu alebo zo "spreju" - a upchali trysku.

hodnocení

0x
Je to hlavně naplněním, tlakem v zapalovači. Zkuste vícekrát naplnit...
bulik*
hodnocení

S původní náplní pěkně hoří i s minimem náplně. ROYCE zatřesu, naplním, znovu zatřesu, znovu plním opakovaně do plna a pak blbě hoří celá náplň.

kepler*
hodnocení

0x

Tlakem plynu to asi nebude, spíš se přicpává tryska. Některé zapalovače mají možnost dodatečné regulace trysky. Když sundáš kryt trysky, je tam ozubené kolečko navlečené do většího kolečka s páčkou, kterou se seřizuje ta tryska. Stačí kolečko vyvléct, vnitřním kolečkem pootočit ve směru hodinových ručiček a opět nasadit.

hodnocení

0x
Používám pouze tento plyn, který je v průhledné nádobce.
Který plyn do zapalovače
bulik*
hodnocení

Dík, vyzkouším ho.

27.07.20 18:52
Za málo

hodnocení

0x

Kolega (+) plnil zapalovače PB s lahve přes redukci a nikdy neměl problém se zapálením natožpak s hořením.

smode*
hodnocení

0x

Hezký den. Používám Xikar Premium Butane (Gas Butane) s nálepkou "nejčistší butanový plyn s téměř nulovým podílem nečistot"..."Používáním tohoto čistého plynu dosáhnete prodloužení životnosti vašeho zapalovače"...pak také občas David Ross jak píše Pavlos. Oba jsem mnohokrát plnil do nejlevnějších plnitelných zapalovačů jakožto i do drahých dýmkových a nikdy žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]