Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzani praskání podlahy

Od: pepe*
Dobrý den na začátku roku se řešila reklamace laminátové podlahy jelikož pracovníci nedodrželi prac. postup a pod podlahu nedali parotesnou folii, špatnou podložku a udělali zle dilatace. Reklamace byla uznána, podlahu rozebrali a udělali jak se mělo a složili přikoupili další balík. Jenže jsou tomu 3 měsíce a já zjistil, že když se přijdu podlaha vrže, a praská( krupe) v ní v určitých částech. Mám opět řešit reklamaci? Jinak podklad je rovný byla provedena stěrka

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ingjirimares*
hodnocení

0x

Když píšete, že podlahu udělali, jak se mělo, tak na reklamaci už jen zbývá materiál :)

pepe*
hodnocení

No byl tam přímo majitel a řekl jim co a jak mají předělat tak tipuju, že to musí bejt v pořádku. Spíš se bojím zda to není kvůli tomu, že to rozebrali? Sice majitel tvrdil, že to ničemu vadit nebude, ale teď to vrže a praská. Když se po tom párkrát přijdu tak už pak ne, ale přijedu druhý den a opět to vrže
ingjirimares*

Jestli pracovníci byli ukrajinci a majitel je laik, který u předělávky ani nebyl, tak to opět správně být nemusí.Stačí řádně nezametený podklad, zbytky malty, písek pod deskou, nečistoty v zámcích, v neposlední řadě opět špatné dilatace, větší místní nerovinnost v podkladu. Ale píšete, že to bylo 3 měsíce vpořádku, tak co se od té doby přihodilo, že to najednou vrže? Řekl bych, že to tentokrát bude materiál

pepe*
hodnocení

Jelikož tam ještě nebydlíme tak možná to už vrzalo dřív jen prostě se tam nechodilo, zametlo se, vlhkým mopem setřelo a dělali se jiný místnosti. Teď už se chceme stěhovat a jak už tam člověk nosí nábytek atd tak jsme na to teď přišli. A řeším co stim uplatnit reklamaci nebo se smířit a nechat to bej
ingjirimares*

Právě jsem se prošel po mnou položené plovoucí podlaze před cca 5 lety a zjistil jsem, že také vrže a také jsem udělal vše, jak se má. Problém bude asi v zámku té lamely. Vrzání určitě ze začátku nebylo. Kvalita lamel byla o něco lepší než to nejlevnější, ale žádný zázrak. Kročejovka je cca 4mm a vše bylo čisté, podlaha cca 4x3 mm, takže dilatováno jen po obvodě.

Záleží, jestli vás to vrzání hodně obtěžuje, nás moc ne.

pepe*
hodnocení

Tak po pěti letech by mi to ani nevadilo, to je slušná doba. Mě spíš vadí, že to zrovna nebylo nejlevnější a už to vrže a skřípe. A zdá se vůbec na něco takového vztahuje rekksmace. Teď sem četl že někde možná není správná dilatace a proto to vrze.
ingjirimares*

Teď mě napadlo, že to může souviset s vyšší vlhkostí vzduchu, zrovna když prší, nebo je stavba nevyschlá, tak jsou lamely trochu víc nabobtnalé. U nás je právě po dešti a vrže to. Je tam rozdíl mezi pokládkou v suchém období nebo se suchými lamelami a nynějšími vlhkými podmínkami. Mě se takto po deštích vlní koberec.

pepe*
hodnocení

Přijde mi, že to vrže za jakéhokoliv počasí. Takže opravdu nevím, stavba je pořádně vyschlá, hydroizolace udělaná. Tak nevím zda jim volat mám pocit, že mi reklamaci neuznají
ingjirimares*

Ta 1.reklamace byla také na vrzání?

pepe*
hodnocení

Nene ta byla na špatnou pokládku a nedodržení postupu. Nedali parotesnou folii proti vlhkosti a dali jinou podložku takže pak podlaha byla 1cm nad úroveň původní podlahy.

hodnocení

0x
Vrzající parkety řeším posypem a rozmetením do mezer, a to mastkem bvbcz.cz/... vrzání se projevuje obvykle mimo topnou sezónu. Stačí to udělat tak jednou za tři roky, alespoň takovou máme zkušenost...
ingjirimares*

A co vrzající laminátová podlaha, ta mezery obvykle nemá. Tak jedině prostříknout WD sprayem drážku před pokládkou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]