Dobrý den na začátku roku se řešila reklamace laminátové podlahy jelikož pracovníci nedodrželi prac. postup a pod podlahu nedali parotesnou folii, špatnou podložku a udělali zle dilatace. Reklamace byla uznána, podlahu rozebrali a udělali jak se mělo a složili přikoupili další balík. Jenže jsou tomu 3 měsíce a já zjistil, že když se přijdu podlaha vrže, a praská( krupe) v ní v určitých částech. Mám opět řešit reklamaci? Jinak podklad je rovný byla provedena stěrka
Když píšete, že podlahu udělali, jak se mělo, tak na reklamaci už jen zbývá materiál
pepe*
No byl tam přímo majitel a řekl jim co a jak mají předělat tak tipuju, že to musí bejt v pořádku. Spíš se bojím zda to není kvůli tomu, že to rozebrali? Sice majitel tvrdil, že to ničemu vadit nebude, ale teď to vrže a praská. Když se po tom párkrát přijdu tak už pak ne, ale přijedu druhý den a opět to vrže
Jestli pracovníci byli ukrajinci a majitel je laik, který u předělávky ani nebyl, tak to opět správně být nemusí.Stačí řádně nezametený podklad, zbytky malty, písek pod deskou, nečistoty v zámcích, v neposlední řadě opět špatné dilatace, větší místní nerovinnost v podkladu. Ale píšete, že to bylo 3 měsíce vpořádku, tak co se od té doby přihodilo, že to najednou vrže? Řekl bych, že to tentokrát bude materiál
pepe*
Jelikož tam ještě nebydlíme tak možná to už vrzalo dřív jen prostě se tam nechodilo, zametlo se, vlhkým mopem setřelo a dělali se jiný místnosti. Teď už se chceme stěhovat a jak už tam člověk nosí nábytek atd tak jsme na to teď přišli. A řeším co stim uplatnit reklamaci nebo se smířit a nechat to bej
Právě jsem se prošel po mnou položené plovoucí podlaze před cca 5 lety a zjistil jsem, že také vrže a také jsem udělal vše, jak se má. Problém bude asi v zámku té lamely. Vrzání určitě ze začátku nebylo. Kvalita lamel byla o něco lepší než to nejlevnější, ale žádný zázrak. Kročejovka je cca 4mm a vše bylo čisté, podlaha cca 4x3 mm, takže dilatováno jen po obvodě.
Záleží, jestli vás to vrzání hodně obtěžuje, nás moc ne.
pepe*
Tak po pěti letech by mi to ani nevadilo, to je slušná doba. Mě spíš vadí, že to zrovna nebylo nejlevnější a už to vrže a skřípe. A zdá se vůbec na něco takového vztahuje rekksmace. Teď sem četl že někde možná není správná dilatace a proto to vrze.
Teď mě napadlo, že to může souviset s vyšší vlhkostí vzduchu, zrovna když prší, nebo je stavba nevyschlá, tak jsou lamely trochu víc nabobtnalé. U nás je právě po dešti a vrže to. Je tam rozdíl mezi pokládkou v suchém období nebo se suchými lamelami a nynějšími vlhkými podmínkami. Mě se takto po deštích vlní koberec.
pepe*
Přijde mi, že to vrže za jakéhokoliv počasí. Takže opravdu nevím, stavba je pořádně vyschlá, hydroizolace udělaná. Tak nevím zda jim volat mám pocit, že mi reklamaci neuznají
Nene ta byla na špatnou pokládku a nedodržení postupu. Nedali parotesnou folii proti vlhkosti a dali jinou podložku takže pak podlaha byla 1cm nad úroveň původní podlahy.
Vrzající parkety řeším posypem a rozmetením do mezer, a to mastkem bvbcz.cz/... vrzání se projevuje obvykle mimo topnou sezónu. Stačí to udělat tak jednou za tři roky, alespoň takovou máme zkušenost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.