Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blechy?

Od: qeelee odpovědí: 2 změna:
Zdravím, už delší dobu mám problém. Bydlíme ve velkém domě a jen já mám pokousané nohy. Komár to myslím není. Předminulý rok jsem měla to samé, kousance byly velké a červené (Bez tečky) jen to hrozně svědilo.
Teď byly menší, objevovaly se co druhý den, říkala jsem si, že to bude jen jedna blecha, taky byly tak maximálně dva - nejhorší je- že jednu jsem viděla na rukávu své mikiny, tak jsem ji kusem plastu zabila.
Včera jsem přišla z pomoci hrabání sena, ale večer při koupání jsem štípance neměla. Objevily se přes noc, jsou malé, červené, bez tečky, okolo zvláštně světlé A je jich více od stehen ke kolenům.
NIKDE NIC ale NEvidím skákat. Ani na sobě, ani v pokoji. A nevím, jestli mě vlasy a tělo svědí protože si jen myslím, že mám blechy.
Dívala jsem se i na matrace, kdyby to bylo něco jiného, ale jsou nové a čisté, žádné známky po nějakém hmyzu.
Doma máme kočky a psa, ale neškrábou se a taky po nich nic neleze.
Drásá mi to nervy, nevěděl by někdo, co by to mohlo být? Popřípadě jak pomoct? Aktuálně peru a ještě budu vysávat a utírat zaprášené povrchy.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kupte 2 dýmovnice proti blechám a prostor zamořte a po 14 dnech toto opakujte. Samozřejmě je potřeba sledovat i psy a kočky, jejich pelechy a provést důkladně odblešení, např. šampony, pelechy s pracími potahy vyprat,, menší plochy postříkat insekticidem proti blechám.

hodnocení

0x

Jestliže na zvířatech, v srsti a také v posteli najete maličká smítka, jako máček a když je naberete na mokrý prst a ony zčervenají, je to natrávená krev bleších hovínek. Stačí, když smítko najdete jen jedno. Pak je to hned jasné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]