Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká výška 1 m krychlového kamene?

Od: misa503® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych orientačně vědět, jaká bude asi vrstva po ušlapání - drceného kameniva s ostrými hranami - jak se s ním sypou v zimě chodníky - na ploše 7m x 1,5m. Jednalo by se o 1m krychlový. V tomto obdélníku budou kameny rozhrnuty a urovnány železnými hráběmi a lehce ušlapány asi pěti dospělými lidmi - každý tak kolem 80kg, kteří budou chodit po ploše najednou asi 1/2 hodiny. Zdůvodu zhutnění.

Děkuji za případný odhad.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky trochu záleží na podkladu a frakci,někde mezi 7 - 10 cm. Nevím jestli chůze lidí má nějaký hutnící efekt ,možná kdyby všichni organizovaně poskakovali na nějaké desce...

hodnocení

Podklad je beton. Kamínky jsou maximálně 1/2 cm. Spíše menší - mám jich ještě kolem domu u chodníku spousty a žádný není větší. Hutnící efekt tedy neřešme. Zajímalo by mě, jak vysoko ty kamínky asi budou, když se rovnoměrně rozhrabou.

hodnocení

Spíše mi jde o to, jak se toto orientačně počítá. Ta výška.

berger*

Na té ploše to udělá asi 9cm,pokud tedy jsem neudělal chybu.

Základní výpočet je základní matematika , objem kvádru je známý a základna taky ...Jako učivo základní školy bych to doplnil ještě otázkou kolik pracovníci vypijí když si po každých kolečkách dají pivo ...

Pokud jste se učila ve škole počítat, tak zkuste vydělit 1: 10,5 a je to v metrech

hodnocení

Děkuji moc.

hodnocení

Ještě bych potřeboval vědět, jak velkou plochu zabere tento štěrk o objemu 2m krychlové na ploše na zemi.

Štěrk se bude sypat z multikáry na trávu. Multikára bude muset asi popojíždět než ten štěrk vyklopí, čímž se prodlouží plocha na zemi pro štěrk.

A právě na tu trávu se dají velké plechy ( asi 2m x 1,5m ) a kolem velké plachty, aby ten štěrk při vykládání se nesypal na trávu. Jak velkou asi plochu připravit na zemi? Pak bych ještě přidal pro jistotu na všech stranách 1m plachet.

Děkuji

bulik*

Multikára neuveze naráz 2m3 štěrku, musela by jet 5x. Celé je to nějaké směšné. Volně sypaný štěrk 2m3 se vysype volně na plochu cca 6m2, takže bych pro jeho dočasné skladování dal na trávník nějakou plachtu nebo geotextilii cca 8m2 ve tvaru čtverce a tam štěrk volně vysypal. Upozorňuji, že za pár dní bude pod štěrkem(plachtou) po trávníku !

hodnocení

Multikára neuveze naráz 2m3 štěrku, musela by jet 5x. Celé je to nějaké směšné. Volně sypaný štěrk 2m3 se vysype volně na plochu cca 6m2, takže bych pro jeho dočasné skladování dal na trávník nějakou plachtu nebo geotextilii cca 8m2 ve tvaru čtverce a tam štěrk volně vysypal. Upozorňuji, že za pár dní bude pod štěrkem(plachtou) po trávníku !

Takže připravíme dnes dopoledene na trávníku plochu 4m x 3m , což bude stačit. To jsem potřeboval vědět.

Plocha bude z plechu. Každý plech má tak 2m x 1,5m. Po trávníku nebude, protože ten štěrk na zemi nebude ležet přes noc. Dnes jej dopoledne přivezou a pak se hned rozveze kam je třeba. To jsem netušil, že multikára neuveze naráz 2m3.

Tak pojede víckrát. Sklad štěrku mám od zahrady necelý 1 km. A technické služby - mají multikáru - jsou ještě blíže.

Větší auto by se na zahradě nedostalo kam potřebujeme složit štěrk.

Hutnit nám tu plochu bude firma - žábou - odpoledne za 400Kč za celou plochu . Firma sídlí od zahrady také do 1 km.

hodnocení

Na multikáru se vejde kubík štěrku - kamenivo drcené. Jsou to kamínky ostré hrany, které se sypou v zimě na chodník.

Koukal jsem na váhu, když se multikára vážila s nákladem.

Ve skladu mají různé hmotnosti kamene či štěrku a tabulky na váhový přepočet různých objemů.

Takže prokazatelně byl na multikáře kubík štěrku.

Jaká výška 1 m krychlového kamene?

kare
hodnocení

2x
Nemohu si pomoct, ale připomíná mi to slovní úlohu z matematiky.
Nepracujete náhodou pro Cermat?
Můj odhad je 9.39cm, ještě záleží jestli budete podávat pomocníkům 12° nebo 10° pivo. Pak by mohlo hutnění probíhat celým tělem v závislosti na okolní teplotě. Ale to už je jen spekulace. Ještě závisí použité frakci kameniva. (Tj. 0/2 0/8 4/8) z vašeho popisu není přesně určen typ.

hodnocení

0x
Lidí tam může chodit třeba dvacet, klidně celý den. Ovšem nezhutní skoro nic.
Netřeba žádný odhad, neb matematika základní školy praví, že na tuhle plochu udělá kubík štěrku vrstvu necelých 10 cm.

vilik*
hodnocení

0x
Domnívám se, že po dobře provedeném zhutnění by výška vrstvy takto drobného kameniva mohla být cca 7,5-8 cm. Počítejte s nutností zhutnit i podklad.
U nás v půjčovně stojí 80kg nebo 100kg hutnící deska na den asi pětistovku. Mají myslím i jiné typy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]