Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupili jsme si do chladícího boxu a tašky tzv. gelové chladící vložky z Pepka.
Je na nich napsáno, že se mají skladovat buď v mrazáku nebo ve větrané místnosti.
Uvnitř vložek je náplň nějaký gel, je to opravdu nebezpečné? Nemůže to škodliviny přenášet v mražáku do jídla když tam budou uskladněny? Nebo v chladícím boxu uvolňovat škodliviny do jídla?
Napadá mě gel vylít a nalít místo něj jen čistotu vodu?
Děkuji
Děkuji
koupili jsme si do chladícího boxu a tašky tzv. gelové chladící vložky z Pepka.
Je na nich napsáno, že se mají skladovat buď v mrazáku nebo ve větrané místnosti.
Uvnitř vložek je náplň nějaký gel, je to opravdu nebezpečné? Nemůže to škodliviny přenášet v mražáku do jídla když tam budou uskladněny? Nebo v chladícím boxu uvolňovat škodliviny do jídla?
Napadá mě gel vylít a nalít místo něj jen čistotu vodu?
Děkuji
Děkuji
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
luno
Ale v návodu píší, že se musí skladovat ve větraných prostorách.
V čem je rozdílný ten gel od vody?
Děkuji
V čem je rozdílný ten gel od vody?
Děkuji
luno
A nemusí se teda větrat místnosti když bych tam měl ty gelové vložky?
Nebo v mražáku to nenasají potraviny?
Nebo v mražáku to nenasají potraviny?
Nic se nestane. Používlali jsme je mnoho let do tašky/lednic. V zimě byly v komoře. A nic z nich nenasákne. Výrobce je vyráběl s tím, že budou v kontaktu s jídlem.
luno
No to jo, ale tyto jsou za pár korun z Pepka a v návodu píší, že se musí skladovat ve větraných místnostech, tak tyto asi něco vypouští, jinak by to nepsali, mám z nich strach.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]