Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím vás, čím natřít topení. Je mi celkem jedno jak to bude vypadat.. Jen jestli syntetiku nebo akryl, mám tady Swingcolor na radiatory a je to akryl, jeden týpek řekl,že prej je lepší syntetika(tu jsem chtěl dřív koupit od značky Radbal) nakonec mám tuhle. Nechci aby mi to pak smrdělo třeba týden :D Díky
Samozřejmě bílá barva
Je nesmysl natírat v dnešní době doma cokoliv rozpouštědlovýmí barvami.Natírat litinové radiátory je jen vzhledová záležitost,Volil bych každopádně řídký nátěr disperzní,Aby se nevytvářela zbytečně silná vrstva a zhoršovala přestup tepla.Takže starou barvu odstranit a řídkou disperzí natřít.Plechové radiátory vyhodit a pořídit nové..
JABRAKA
Z praktických důvodů je lepší radiátory barvit akrylátovými barvami. Dobře se čistí štětec vodou, když ukápne vedle, hned se setře vlhkou houbou a za třetí v létě nesmrdí jako syntetika.
Jednou jsem v létě v 30 st. vedrech natíral syntetikou staré paní a ta mi pak volala, že to šíleně smrdí, že se tam nedá být. Od té doby raději natírám radiátory vodou ředitelnými barvami. Kryvost je nepatrně horší . Přídržnost k podkladu je dostatečná.. Vždy natírám 2x .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.