Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes jsem chtěl vyměnit práčkový ventil,
při pokusu povolit ventil hasákem se s ventilem otočila i trubka (ventil se neuvolnil) - trubka netrčí ze zdi, konči s obkladem. Nemyslím, že jsem ukroutil trubku, spíše se jedná o nějaký typ mosazného prodloužení.
Uvolnil jsem čtvrt otáčky (necítil jsem žádný jakoby odpor trubky), ale radši jsem to zatáhl zpátky.
A co teď? I kdyby se mi povedlo to mosazné prodloužení (až se tedy jedna o něj, viď foto) odkroutit,
jak se pak ujistím, když to nacpu zpátky s novým ventilem, že to neprotéká v tom spoji mosazného šroubeni s trubkou -> tam nevidím.
Je to jednoduche. Zastavte si privod vody za vodomerem, vysroubujte prackovy ventil i s prodlouzenim, demontujte prodlouzeni ze stareho ventilu a namontujte prodlouzeni na novy ventil. Zavit prodlouzeni utesnete snurou Loctite nebo prinejhorsim teflonou paskou a dotahnete, ale s citem, do zdi. Puste vodu a zkontrolujte, jestli to netece. Pokud by byl unik velky, tak to urcite poznate, maly unik vody az za dyl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.