Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samolepící sítě proti hmyzu

Od: delina® odpovědí: 29 změna:

S hrůzou jsem zjistila, že zateplením domu nelze sítě proti hmyzu s rámem do oken použít, protože není, za co je zachytit. Musím tedy použít sítě na suchý zip, které se lepí na rám okna. Máte s nimi někdo zkušenosti a jaké? Děkuji

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jo.

Funguje to.

Akorat to nejde sundavat a nandavat podle okamzite potreby. Je to v tom okne na furt.

Ne, ze by to neslo sundat vubec, ale urcite ne tak, aby to clovek sundaval a nandaval kdy se mu zachce.

hodnocení

Tak já si představuju, že při mytí okna síť z toho suchého zipu sundám a pak zas přichytím. Lepení tam zůstane, samozřejmě.

To právě ne. Na mytí je to nešikovné, pokud myjete i venkovní parapet, na ten můžete zapomenout. SÍť je lepší nechat napnutou dokud drží. Ono není zase tak jednoduché to znovu vypínat, hlavně pracné.

joudic*
@delina to opravdu nesundate, ta sit samotna nema suchy zip, jen se zatlaci do sucheho zipu

72mona
hodnocení

2x

Vyzkoušeny z Baumaxu. Fungovaly, jen je třeba vychytat napětí sítě. Když ji moc našponujete, o to dřív se ty samolepky začnou odlepovat. Proti kočkám nefungují, vyzkoušeno:-D Takže vydržely jednu sezónu.

Mamině jsem takhle na konci léta jednu instalovala a ona někde slyšela, že na zimu se sítě z oken dávají pryč. Tak ji sundala. Jenže i s tím lepením*smich* Tak to taky nedoporučuji;) M.

hodnocení

1x
Proč by nešlo použít síta s rámem? Prohlédněte si foto zaluzienamiru.cz/... Jaká tedy máte okna? Foto z venku by nebylo?
hodnocení

V jednom bytě to tak mám a není problém. V tomhle bytě bohužel, nějaká ,,šikovnáˇ" firma zateplila barák, takže nenechala žádné místo u rámů- zeď je nyní zároveň s oknem, byl tam pán z okenní firmy a říkal, že by obrdlíky nestačily a ty že jsou standardních rozměrů.Prostě zvenku není kam rám vložit, rámy nahoře a postranně jdou zároveň se zdí. a i kdyby, uvnitř by obrdlíky nedosáhly na těsnění, za které drží.

milous*

Taky jsem měl Po zateplení problém ,rám sita jsem musel přihnout

hodnocení

0x

Koupili jsme v Lídlu vloni, celkem dobré, manzel se synem to prostě nalepili na futro u dveří, které máme dole z chodby na dvorek. Uprostřed jsou suché zipy, aby ty dvě poloviny držely u sebe. Dveře se otevírají ven, takže to nalepili na futru zevnitř. Ale s okny nemáme zkušenosti, barák sice máme zateplený novabrikem, ale sítě normálně drží, takové s rámem, jak se vsadí do okna. To jsem vám moc nepomohla.*nevi*

hodnocení

0x

Dával jsem samolepící sítě z Hornbachu a místama nedrží lep.

motak
hodnocení

0x
Pokud nemáte přístup k oknům zvenku, těžko tam tu samolepicí síť budete prichytavat
hodnocení

To se přeci lepí na vnitřní rám vedle těsnění. Zvenku se s tím nic nedělá.

motak
Mate pravdu,taky se da. Ja je lepil kdysi na okno na balkone,tam to bylo pohodlnější zvenku.
Každopádně se ta sit napina docela blbě aby byla rovne po obou stranách a na konci se nekroutila. A tak za rok byla stejně ztrouchnivela a na vyhození,ale to asi záleží na kvalitě.

joudic*
hodnocení

0x
jen ty nejlepsi, ale musi se pristrelit i sponkovackou, jinak se odlepi do druheho dne

hodnocení

0x
My je máme a drží to v pohodě. Jen to chtělo dřevo v místech lepení odmastit. Se stříháním jsem byla opravdu pečlivá, aby síť byla přesných rozměrů. Když by síť byla moc napnutá, odlepovalo by se to, když by byla nařasená, bylo by to nehezké.
Samolepící sítě proti hmyzu

hodnocení

0x

Já, na vašem místě, bych přivolala firmu, která sítě do oken vyrábí. Přijde servisman, koukne a řekne, jestli rámy se sítěmi lze požít nebo ne. Buď to nepůjde nebo vymyslí způsob a vy objednáte. Není tohle na jeden rok, ale na budoucí léta. Hodně let. *hej*Je tolik zateplených domů a sítě v rámech mají všichvi, protože není pouze jeden typ. Ty lepící sítě se nedají umýt. Ty s rámen několikrát za sezonu šoupnu pod sprchu, vezmu hubku namočenou do prášku na prádlo a co z nich těče, je neuvěřitelné. A jsou pak propustné, vzduch přes ně proudí. Přes ty mastné a špinavé, ani ne.

hodnocení

Vždyť píšu, že tam byl pán z firmy a sdělil mě toto, že to nejde dát v rámu a řekl, že jedině ty samolepící...Proro se na ně ptám.

Zavolejte další firmu, ne všechny jsou schopny toto vyřešit.. Ještě jednou, dejte foto z venku, pohled na okno

Asi tady jsou nějací natvrdlí lidé. Vždyť to technicky není možné, jak autor vysvětluje. Jestli si nedokážete představit zateplení přesahující rám okna, tak raději nic nepište. Takže další firma řekne to samé. :)*zed*

Jen na okraj; ještě jsem neviděl, aby zateplení přesahovalo rám okna, proto bych to rád viděl, tu "krásu", alespoň na fotografii. Jinak z -okeními firmami- mám taky už "nějakou" zkušenost; u jednoho skoro nic nejde a druhý nemá problém...tak proto píši tak, jak to vidím, i když jsem natvrdlý, na rozdíl od jiných

hodnocení

Prostě zeď končí tam, co rám okna, není tam žádný prostor, za co chytit, takže by se dalo chytit jen za jednu stranu, kde pokračuje okno, kde nasedá zeď- dole i po straně, nezbyla žádná manžetka, za kterou by se ten rám sítě chytil. Zeď končí s průsvitem okna. jestli jsou tam 3 - .4 mm tak je to hodně a ještě nepravidelně. A riskovat, že mě to drží jen za dvě strany ještě ne protilehlé / dole u parapetu a postranně co je sloupek okna/ to by byl asi dost risk a škoda peněz.

Takže zateplení až tak zm...?

Dívali jste se na rolovací sítě? Třeba vertikální...G10...Je hodně výrobců...nejen z odkazu; to jako příklad

nonek, máte pravdu! Vlastně takovou, jakože roletku/síť mám v koupelně a kamarádka ji má v obýváku,.

hodnocení

Ani roletka nepadá v úvahu, není zvenku na co jí přilepit, leda na zeď baráku. Rámy zvenku prostě nejsou vidět, jsou ZAZDĚNÁ!

Ahááá, firma Pat&Mat. *zed*

hodnocení

No, prostě tak. Musela bych leda zbourat bytovku. Takže řeším, co by se dalo a jedině vidím, že samolepící.

Roletka může být uchycena na rám okna nebo na ostění, dobrá firma to dokáže zkombinovat. Kazeta se stočenou síťkou může být nahoře, vpravo nebo vlevo. Lepená síťka je na krátkodobé použití, u nás vydržela tak dvě sezóny, a při každém mytí oken problém... I proto píší jako natvrdlý...
hodnocení

Nechci vrtat ani do zdi ani do okna, navíc nevím, kdo by to zvenku přidělával. Zkusím samolepící a když spadnou, tak pak je na místě řešit dál. Zatím mi to stačí výdrž tak na rok.

Poslední můj příspěvek k tomuto tématu ... Není třeba někde lézt, dělá se to zevnitř, z bytu. A upevňoval jsem to kvalitní oboustrannou páskou, 3M, červená...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]