Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvetseni otvoru v nenosnem panelu

Od: jiroutek* odpovědí: 6 změna:
Dobry den, mam dotaz. V panelaku jsem si vyboural ocelove zarubne a mam v planu tam dat oblozky, ale stavebni otvor potrebuju mit 199 cm. Kdyz jsem ho zacal zvysovat tak jsem narazil na roxor asi z prekladu a do 199 cm mi porad 3 xm chybi... Soused rika, ze se ten roxor muze klidne vyriznout, ale je tu nejaky odbornik, ktery by mi poradil? Dekuji moc!
Zvetseni otvoru v nenosnem panelu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Podle fotky se mi ten otvor zdá celkem široký,to asi nejsou běžné osmdesátky dveře? Asi bych nad ten otvor zařízl nějaký překlad tak,aby spodní hrana byla 203cm od čisté podlahy,potom bych trhl ten roxor. Jak jste přišel na výšku 199cm? Dveře budou atyp?

jiroutek*
hodnocení

Dekuji za odpoved. Ta fotka asi mate, dvere budou 70 cm, otvor je sire 80. Vyska dveri bude 197, tak montazni otvor pry 199, takhle si to porucil ten co mi to bude montovat :)
berger*

Tak to jo,toho bych se nebál. Na tu výšku jsem se ptal,protože běžně otvor bývá 201-203 cm.Snad to má dobře zaměřené...

jiroutek*
hodnocení

Dekuji, jdu to vyriznout :) Jo, rikal ze 199 je minimum, 200 je lepsi...

hodnocení

0x

Pokud je to nenosný panel, tl cca 6,5 cm, ta výztuž je tam většinou formou sítě, takže když vyříznete spodní vodorovnou výztuž nad ní je obvykle další po cca 10 cm. Má to funkci čistě jen na soudržnost toho panelu při montáži - přenášení jeřábem. Můžete s klidem vyříznout.

jiroutek*
hodnocení

Dekuji za odpoved, sirka steny je 6cm... A je to posledni patro... Jsem naklonen tomu to vyriznout :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]