Nejste přihlášen/a.
Když zvolím na podlahu v interiéru dlažbu o síle 7,5mm riskuji něco?
Díky
Jednou jsem pokládal podlahu v předsíni paneláku z dlažby tloušťky 5 mm.Druhý den přišla parta zedníků,ti něco zedničili v koupelně a zřejmě šlápli na tuto dlažbu.Obvyklé je,že lepidlo dosáhne dostatené tvrdosti až za 48 hodin.U silnější dlažby se dá po ni chodit i po 24 hodinách.Tato dlažba se ale při přenášení pytlů promáčkla na málo tvrdém lepidle a dvě dlaždice praskly.Dlažba 7,5 mm by měly vydržet.Dobré je,položit na pochozí místa třeba OSB desky,nebo i jiné.
JABRAKA
jabrako - to mě zajímá:
Pohrávám si s myšlenkou nové kuchyně, v kuchyni mám nyní lino cca 30 let staré a je už fakt "jeté". Chtěla bych dlažbu, mám totiž podlahové topení a zdá se mi to jako dobrý nápad - dlažba. Jen si to musím srovnat v hlavě a v peněžence. Nechci jít o moc výš, ten 1 cm by byl myslím v pohodě. A děkuju za informaci, protože tohle jsem potřebovala vědět.
Horší je to další - pořízení nové kuchyňské linky, tu stávající po demontáži už nikdo dohromady nedá, ona se vlastně už v některých místech demontovala už i sama. Nejraději bych, aby to celé dělala 1 firma - dá se taková najít?
re4zon
Mám kuchyň. linku tvaru U, a není moc dobře postavená (kdysi dávno, svépomocí, a svépomocí i "doplněná" na potřebné rozměry tak, aby to vypadalo míň blbě. Takže to vidím spíše na zakázku, typizovanou na míru nikde nekoupím. Problém mám i v tom, že nejsem nejmladší a přemýšlím, zda se to vůbec vyplatí. Ale zase bych si mohla dát třeba myčku. Podlahu vidím jako celkem nutnou, ale buď to opravdu bude i s tou linkou, nebo bude dlažba? kopírovat přední stěnu linky a pod linkou nechám staré lino (to se mi zdá jako blbost).
Ale zase je výhoda, že když bude kuchyň několik dní mimo provoz, tak mi to zas tak nevadí (návštěvy si posunu).
Chybí mi ten šikovný kutil. Nj, začnu asi vyhledáním firem a cenovou nabídkou.
Když je podlahové topení, tak i s dlažbou může být tepelná pohoda. Ovšem dlažba nemá ráda padající hrnky.
Musíte lépe popsat , co se chcete dozvědět, jaký typ dlažby? Keramická dlažba či betonová? U keramické 7,5 mm je běžná tloušťka, u betonové je to slabé. Dnes se také prodávají tenké velkoformátové kompozitové dlažby, které vyžadují speciální pokládku. V interiéru je jaký podklad? Pevný, suchý či vlhký drolivý?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.