Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ schodiště zvolit?

Od: jej* odpovědí: 4 změna:

Prosím poraďte...máme se rozhodnout, jaké schodiště zvolit, zda-li celodřevěné nebo betonové s obkladem ze dřeva. Schodiště se nachází mezi dvěmi stěnami a jedná se o starší dům. Ti, co dělají celodřevěné tvrdí, že je levnější než betonové a naopak. Nemáte s podobným rozhodováním zkušenost? Napište, prosím, jak jste se rozhodli a proč. Děkuji JEJ

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těžko jednoznačně odpovědět. Na beton jít s jistotou, že nebude studený a nebude hrozit kondenzace par pod dřevěným obkladem. Celodřevěné bude reagovat na změny vlhkosti ovzduší uvnitř domu. Mám schody s betonovým jádrem v dolní části domu, v horní pak čistě dřevěné. Po skoro deseti letech jsou zcela rovnocenné. Ty z masivního dřeva se ale usazovaly déle...

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*Já měl v projektu betonové a u toho jsem i skončil.Je věčné:).Jako obklad mohu zvolit vcelku cokoli.Cena schodiště "U",pravotočivé,š.220cm, z přízemí do patra.Cena na objednávku 25tis.Nechali jsme si pro zvědavost udělat cen.nabídku na dřevěné a cena se pohybovala cca40-50tis.

Bylo by lepší zdělit,jde-li Vám více o cenu či praktičnost a přiložit foto,kde schodiště bude...;)

technikjirik*
hodnocení

0x

Asi jen doplním odborníky výše. Je třeba zvážit jak bude interiér vypadat po rekonstrukci. Osobně bych jako stavař volil beton v kombinaci se dřevem nebo s kobercem. Na schodiště ve volném prostoru bych si volil lesklý kov se dřevem. Když bych si rekonstruoval nebo stavěl, oslovil bych architekta nebo designera. Je to ohromná služba.

jej*
hodnocení

Děkuji mockrát všem za rady ohledně schodiště. Všichni máte pravdu a můj názor je podobný, že otevřené schodiště je hezčí celodřevěné a "chodbové" schodiště zhlediska ceny může být klidně betonové. Děkuji aké za uvedení přibližné ceny - moc nám to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]