Nejste přihlášen/a.
Asi už zde někdy bylo zodpovězeno, přesto prosím o odpověď:
Co vše by si měl člověk pohlídat v případě koupi bytu, který nezná a nezná detailně ani lokalitu?
Přes realitku, tzn. že ani tak nejde o administrativně-právní záležitosti, ale spíš o nějakého toho možného kostlivečka ve skříni (či na ulici)? Má smysl brát si k posouzení i nějakého experta, který by vše odborně posoudil?
Nějaká nápady samozřejmě mám, ale jak už se kdysi salo v reklamách na videorecordéry, "víc hlav víc ví".
Díky.
Dal bych si pozor na sousedy. Pozjistoval bych, jestli v okolnich bytech jsou slusni sousede. Nekdy je to tezsi rozklicovat, ale vice bych si vsimal cvrkotu v tom vchodu bytoveho domu. Pripadne se pozeptat mistnich "drben" v okoli.
Důležité je také do kupní smlouvy detailně uvést, co vše náleží k vybavení bytu. Např. kuchyňská linka, sporák, vestavěné skříně, otopný žebřík, žaluzie..Nechat prověřit elektrikářem zda je, pokud se jedná o starší panelový byt, provedena kompletní výměna elektroinstalace v mědi.
"pokud se jedná o starší panelový byt" tak elektroinstalace je "zalitá" v betovové podlaze a u bytů starých 40 let je to v hliníku. Takže výměna za měď není vůbec jednoduchá.
Já bych se ještě podívala na nástěnku, zda tam není info ohledně např. štěnic.
My máme byt po celkové rekonstrukci, a stupačkama mi lezou na záchod pisivky Kdybych to věděla, tak celý náš prostor ve stupačce vystříkám, abych to omezila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.