Nejste přihlášen/a.
Asi už zde někdy bylo zodpovězeno, přesto prosím o odpověď:
Co vše by si měl člověk pohlídat v případě koupi bytu, který nezná a nezná detailně ani lokalitu?
Přes realitku, tzn. že ani tak nejde o administrativně-právní záležitosti, ale spíš o nějakého toho možného kostlivečka ve skříni (či na ulici)? Má smysl brát si k posouzení i nějakého experta, který by vše odborně posoudil?
Nějaká nápady samozřejmě mám, ale jak už se kdysi salo v reklamách na videorecordéry, "víc hlav víc ví".
Díky.
3x
Sousedé s malými dětmi, muzikanti, důchodci se psy také nemusí být žádná výhra. V bytě je ale problém, že v době koupě sousedé zlatí, po půl roce ale prodají byt nepřizpůsobivým nebo dlouho do noci pařícím studentům a je to v háji.
3x
2x
Dal bych si pozor na sousedy. Pozjistoval bych, jestli v okolnich bytech jsou slusni sousede. Nekdy je to tezsi rozklicovat, ale vice bych si vsimal cvrkotu v tom vchodu bytoveho domu. Pripadne se pozeptat mistnich "drben" v okoli
.
0x
Důležité je také do kupní smlouvy detailně uvést, co vše náleží k vybavení bytu. Např. kuchyňská linka, sporák, vestavěné skříně, otopný žebřík, žaluzie..Nechat prověřit elektrikářem zda je, pokud se jedná o starší panelový byt, provedena kompletní výměna elektroinstalace v mědi.
"pokud se jedná o starší panelový byt" tak elektroinstalace je "zalitá" v betovové podlaze a u bytů starých 40 let je to v hliníku. Takže výměna za měď není vůbec jednoduchá.
0x
Já bych se ještě podívala na nástěnku, zda tam není info ohledně např. štěnic.
My máme byt po celkové rekonstrukci, a stupačkama mi lezou na záchod pisivky
Kdybych to věděla, tak celý náš prostor ve stupačce vystříkám, abych to omezila ![]()
0x
Tedy částka jaká je ve fondu oprav, popř. Jestli je dům po rekonstrukci, co se vše měnilo? Bral se úvěr? Kolik je třeba doplatit?
Ideální stav je dům po rekonstrukci se splaceným úvěrem a finanční rezervou ve fondu oprav.
U nás ve městě jsou dost značně rozdíly mezi jednotlivými panelovými domy.
Ono je rozdíl pak platit třeba 20 Kč za metr nebo 60kč a jak dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.