Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokré zdivo nad oknem při dešti

Od: veronikas odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na mokré zdivo nad oknem při dešti.Kdykoli více prší,tak omítka je prosáklá. Čím by to mohlo být a jak řešit? Děkuji za odpověď.
Mokré zdivo nad oknem při dešti
Mokré zdivo nad oknem při dešti #2
Mokré zdivo nad oknem při dešti #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no někudy tam teča, ale asi cgybí foto z venku, nemáme tušení jak to máte konstruováno, okna jsou původní nebo nově vyměněna, jak je to zatěsněno, jak zapraveno..atd.

veronikas
hodnocení

Plastová okna mám asi 10 let. Jedná se o 6. Patro panelového bytu. Dříve použit silikon či tmel a voděodolná barva. Není k ničemu. Dělá již dlouho.
Mokré zdivo nad oknem při dešti #4
Mokré zdivo nad oknem při dešti #5
Mokré zdivo nad oknem při dešti #6
gazda*

je možné, že teče kolem venkovního parapetu u souseda nahoře a mezi zdí a zateplením teče voda dolů. Pak se objeví mokré mapy nad vaším oknem.

veronikas
hodnocení

Děkuji vám za odpověď. Měla jsem podobný problém s oknem na druhé straně bytu. A tam už přes zdivo a zavřené okno vyloženě voda kapala na vnitřní parapet. A pak jeden pán zjistil,že parapet o patro výš prasklý a tam pomohlo opravit. Na druhé straně bytu mají údajně v pořádku. Zkusím,zda by nepomohlo též opravit. Pokud bude v zateplení,tak asi nevyřeším.

hodnocení

0x

Je to težké, páč se jedná o 6. patro. Je třeba důkladná prohlídka prostoru nad Vámi, zkoumat stěnu. Přistavit plošinu, nebo lešení.

hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém, také v 6. patře paneláku. Rozdíl byl v tom, že mně se dělal mokrý flek uprostřed pod oknem. Dělal to špatně vyrobený panel, který v tom místě propouštěl vodu. Po zateplení domu problém zmizel.

hodnocení

0x

Vypadá to na problém s hydroizolací balkonu nad vámi. Patrně v rohu mezi balkonem a parapetem bude prasklina a při větším dešti to proteče sparou kolem parapetního panelu k vám domů. Nejlepší bude kontaktovat souseda, správce objektu, že máte tento problém. Je potřeba nejprve najít tu příčinu a pak podle toho říci, kdo za to zodpovídá a ten pak provede opravu. Může to být správce ale i ten soused nad vámi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]