Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dozicky zamek

Od: he

Dobrý den. Mám na vratech dozicky zámek. Poslední dobu mi jde uzamknout pouze z vnitřní strany ale z venkovní strany nejde klíčem ani trochu pootočit. Má někdo radu, co s tím dělat? Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Vymontovat - rozebrat - srovnat zdeformovaný plech kolem klíčové dírky. Případně vyčistit a namazat vazelínou.

hodnocení

1x

Zjistit proč to nejde, třeb tím, že zámek vyndáte, vyčistíte, promažete. Taky zkuste jiný klíč, zdali to dělá taky.

priklad11*
hodnocení

0x

Jsem na tom stejně a hádám, že tam někdo nacvrndal vteřinové lepidlo. Bylo to zčista jasna.

to by tam nazasunul klíč.

hodnocení

0x

Jde opravdu o dozický zámek?

hodnocení

0x

Nějak se mi to nezdá. Dej sem fotku zámku.

ingjirimares*
hodnocení

0x

Nejlepší bude asi výměna dozického zámku. Když si ji provedete sám, vyjde vás materiál na asi 250 Kč. Pokud firma, tak cca 1200-1500 Kč. Opravy deformovaných , zrezlých nebo nefunkčních zámků nelze provést tak jako dříve. Nejlepší bude zámek vympontovat a vzít ssebpou do prodejny jako vzorek, protože je na něm cca 5 parametrů, které je potřeba znát pro správnou koupi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]