Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat mokrou rytinu

Od: stros® odpovědí: 6 změna:

Namočila se mi stará rytina, je zvlněná, prosím jak ji srovnám?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Párou navlčiť, dospod můžete dát savý papír a navrh silikonový papír (ten zaručeně nepoškodí kresbu) a zatížit. Nejlepší je knihařský silikonový papír, mám s tím dlouholeté zkušenosti při lisování odlepených etiket.

hodnocení

0x

Málo informací, to je jako když napíšete "teče tady voda, co s tím".

doplněno 21.07.20 08:24:

V tom případě bych to už nenamáčel, ale jen napařil lehce párou a pak dal slisovat.

hodnocení

Stará rytina na papíru se namočila v čisté vodě a po uschnutí je zvlněná, ale nijak nepoškozená. Potřebuji jí srovnat. Nevím co ještě více mám dodat. Snad jenom, že papír je ruční a rytina se nijak nepoškodila. Štros

hodnocení

0x

Zase namočit, vložit do lisu a zatížit. Aby to nezplesnivělo, je potřeba obě strany podložit savým materiálem, aby se vlhkost mohla uvolňovat. Savý materiál musí být takový, aby neuvolňoval jakékoliv barvivo rozpustné ve vodě, např. bezbarvé plátno,savý papír a pod.

Jen bych doporučila kontrolu a případnou výměnu onoho savého materiálu za nový-suchý.

A pokud je to jen na ručním papíře, tak pomůže napaření nad vlhkou párou, potom vložit mezi 2 savé papíry a přejet žehličkou.Zvlhčení musí být poměrně velké. Podobným procesem se ruční papír lisuje, je to jen na velkých válcích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]