Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu 1kk 40m2

Od: petrz* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, uvažuji o koupi bytu o dispozici 1kk 40m2. Chci se zeptat čistě na vaše zkušenosti, pokud tu je někdo, kdo v tak malém bytu žil. Po praktické stránce, výhody, nevýhody. Byt je orientován na severozápad.

Děkuji za odpovědi, Petr.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

bydlela jsem patnáct let v takovém bytě, tedy bylo to 1+1 a příslušenství, ale dohromady to mělo 39 metrů. Bylo to velmi pohodlné bydlení, ovšem byt měl lodžii a tu pokládám za hodně velký benefit, od jara do podzimu jsem tam jedla, seděla, opalovala se. Pro jednoho takový byt stačí bohatě.

jbfd
hodnocení

2x
Zas tak malý není. Pro jednoho člověka ok.

hodnocení

0x

Je to jako menší 2kk, prostoru bude dost, ale bohužel mě nenapadá jediná výhoda 1kk, i kdybyste tam žil sám.

hodnocení

0x

Nevýhody všech jednopokojových bytů jsou v tom, že se nedají příčně provětrat. Orientace na severozápad je nevýhodná na malé proslunění - pouze ve večerních hodinách. Na večer tam bývá v létě větší horko než ráno. Přes okno se rychle pokoj přehřeje a nedá se docílit rychlého odvětrání, jedině stropním ventilátorem, klimatizací. Byt 1+kk je určen pro jednu osobu, pro dvě už v tom jsou rušivé vlivy. Jeden sleduje TV a druhý chce spát a podobně. Osobně bych preferoval jednopokojový byt s orientací severovýchod max.jihovýchod. Pokud by to mělo lodžii nebo balkon, tak jak komu se líbí. Jeden preferuje slunko ráno, jiný v poledne a jiný zase večer.

au1
hodnocení

0x
mne by teda vadilo spat v mistnosti kde chrci lednicka, takze aspon 1+1 nebo nejakou mini komoru na lednicku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]