Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba Aku příklepové vrtačky

Od: johnyy odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
vybírám si Aku příklepovou vrtačku pro domácí použití, občas "fušku".
Chtěl bych se poradit, kolik do takové vrtačky dát peněz?
Nabízí se z Lidlu Parkside s dvěma akumulátory za cenu 1700Kč, obdobná Makita vychází okolo 3000Kč.
Děkuji za zkušenosti

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám tu Makitu a nevím, co bych mohl chtít lepšího. Bezkokurenční výdrž aku a to jsou v balení dvě. A nevím, jak to udělali, ale na příklep nemusím vůbec tlačit. A to jsem měl Bosche a Bleck and Dekra. Mám ji asi 5let a furt maká jako nová. Přeji hezký večer.

hodnocení

2x

Stále trvám na Makitě. Přeji hezký večer.

radis
hodnocení

1x

Parkside je to nejvíce hobby nářadí. Pokud jej vytáhnete jednou za rok na chalupě je zbytečné kupovat cokoliv dražšího. Pokud s tím, ale chcete pracovat častěji nebo si s tím dokonce vydělávat měl byste takové nářadí pro své vlastní dobro vyřadit z výběru jako první.

Záleží k jakému určení bude vrtačka primárně sloužit. Pokud s ní chcete hodně vrtat do tvrdých stavebních materiálů jako beton pak bych se porozhlédl po slušném kladivu a k tomu vzal malou akučku bez příklepu.

Pokud chcete například převážně šroubovat do dřeva a měkých materiálů zainvestoval bych zase raději do rázového utáhováku, který pracuje úplně jinak.

Obecně bych se raději díval na profi značky, cenový rozdíl dnes již není tak velký a ta kvalita a komfort je úplně jinde. Když budete vrtat tou Parksidkou tak vám to příjde fajn, ve chvíli, kdy zkusíte něco lepšího uvědomíte si, že jedinou výhodou parksidu je jen a pouze cena.

Makita má nyní zajímavé akce, navíc stroj bez baterií a nabíječky mají vždy za opravdu dost výhodnou cenu. DeWalt, Metabo má nyní také zajímavé ceny...

hodnocení

1x

Vůbec bych aku příklepovou vrtačku nedoporučil. Je to dost zbytečné nářadí. Když potřebujete vrtat do betonu, tak použijete pneumatické kladivo s cenou od cca 4500 Kč , nebo pokud chcete jen vrtat a šroubovat, pak aku šroubovák s dvěma akumulátory pro výměnu a typem baterie Li-Ion

hodnocení

0x
Proč chcete aku vrtačku s příklepem?
Stejně to do betonu ani tvrdší cihly nevrtá.
Jinak od parkside je zrovna tahle verze docela chválená.
Ale doporučuju vyzkoušet to jejich aku vrtací kladivo. To je super věc.
re4zon
Ale vrta, mam makitu a do hodne pevneho betonu jsem s ni diry na delku vrtaku delal uspesne, jen to chce zacit tenkym a prevrtavat. Samozrejme to neni jak vrtacim kladivem, ale jde to, bez priklepu bych to neudelal vubec. Do cihly jak po masle. Pro nekoho kdo priklep vyuzije minimalne to staci.

V panelákovém betonu auku příklepovkyou RYOBI bez problémuna jednou bez vrtání menší větší...rovnou 8mm nebo to bylo 10mm nwn.4 díry necelá půl hodina i s našroubení vrutu do hmoždinky a úklidu.Šéf ji koupil v akci za poloviční cenu-zaváděcí cenu.

Tak jestli je vrtání 4 děr za půl hodiny ok, tak pak není co řešit :D
U zákazníka bych to ale rozhodně dělat nechtěl.

Ano do půl hodiny se vším všudy-vyměření, vyvrtání ,hmoždinky+ vrutym pověšení daných věcí na stěnu a úklid! Ale to bylo jen skrze test co to umí a lenost-nechtělo se mi tahat asi 50m kabeul abych to udělal .A poté bych měl na výběr z těchto značek vrtacích kladiv (vše profi) Bosch,.Metabo,Hilti,Makita...

Přečti si pořádně otázku. Není tam nic o profesionálním užívání!

Tobě neodpovídám jen tazateli Requied odpovídám tak tu nepropaguj profi makitu!

dusger*
hodnocení

0x

Ujasni si, co vlastně chceš dělat. Do cihly nějakou díru uděláš i klasickou vrtačkou s rohatkou, ale je to jen taková nouzovka. Pokud při práci chceš něco udělat a ne do betonu vrtat jednu díru půl hodiny, vyber pneumatické vrtací kladivo se silou úderu aspoň něco kolem 2J. I ty aku kladiva parkside jsou v betonu velmi velmi pomalé, na fušce při vrtání díry větší než průměr 6 tímhle tím budeš vypadat hodně směšně.

Diesel: Milej zlatej, já nic nepropaguju. pouze jsem napsal zkušenost s tím co já mám. A do profi to má, teda aspoň cenově, hodně daleko. Stála tenkrát 2650Kč. Ostatně Ty tady nabízíš Tvými slovy profi nářadí a to hned několik značek. Tak si přečti co píšeš a znova si přečti otázku tazatele. Tvé rady jsou zde naprosto od věci. Ono i Hoby nářadí umí docela slušně odvádět svoji práci, když se budu držet zásady, že nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levné věci. To není z mé hlavy, ale sedí to.

Se šeredně úpleteš NIC NENABÍZÍM jen jsem komentoval že když potřebuji tak mám v PRÁCI což jsem ale nenapsal na vývěr z těch 4 strojů!A když už začneš-máš pokračovat v odpocědi kde jse to platné a ne v další od úplně jiné osoby!

Omlouvám se že jsem to napsal jinam. Možná že i toto bude někde jinde. Už mě tato diskuze nebaví. Je to o slovíčkaření a ne o tom, abychom dokázali tazateli dobře a srozumitelně odpovědět. Tímto to tady končím a přeji dobrou noc. P.S. Nedalo mě to a šel jsem se podívat do garáže, co to vlastně mám za tu vrtačku. Tak je to Makita v Hoby verzi: akusroubovaky.heureka.cz/... Akorád já ji mám ještě v tmavěmodré barvě. Zřejmě to byla jedna z prvních a cena 2860Kč asi v nějaké akci. Kupovaná u Bosche.

johnyy
hodnocení

Dobrý den,

budu převážně vrtat do železa a šroubovat vruty.

Příklep minimálně, jen jsem ho chtěl, když je tam možný za tu cenu.

Co teda u mě volit?

Děkuji za zkušenosti

re4zon
Berte ten parkside 20V. Neni o moc horsi nez makita a ma o hodne levnejsi baterky. A jestli se do peti let rozbije, je jedno jestli koupite novou nebo za stejnou cenu baterky do makity.

krtek6
hodnocení

0x

Kolega dostal od manželky k Vánocům aku příklepovou vrtačku od Dewaltu v hodnotě cca 9tis a prorval tím doma všechno od cihel, betonu, armovaného betonu, íček i šutru prostě všechno co obyč Narexkou neudělal a trápil jí tím

re4zon
Jo, remeslnici mi tu taky palili do betonu hilti aku vrtackou (rucni, ne kladivem) jak kdyby to byl papir a ja mel s levnym vrtacim kladivem co delat. To ale neznamena, ze si na tech par der co do betonu za zivot vyvrtam koupim aku vrtacku za 16 tisic *smich*
dusger*

To se mi nezdá, buď nám tu neříkáš pravdu, špatně jsi se díval nebo máš papírové betony. Hilti je drahé nářadí, kupujou si ho profesionálové, kteří dobře vědí, co dělají, ti rohatkou do betonu nevrtají. Nejspíš měli pneumatickou vrtačku-kladivo a ty jsi ho nepoznal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]