Nejste přihlášen/a.
Parkside je to nejvíce hobby nářadí. Pokud jej vytáhnete jednou za rok na chalupě je zbytečné kupovat cokoliv dražšího. Pokud s tím, ale chcete pracovat častěji nebo si s tím dokonce vydělávat měl byste takové nářadí pro své vlastní dobro vyřadit z výběru jako první.
Záleží k jakému určení bude vrtačka primárně sloužit. Pokud s ní chcete hodně vrtat do tvrdých stavebních materiálů jako beton pak bych se porozhlédl po slušném kladivu a k tomu vzal malou akučku bez příklepu.
Pokud chcete například převážně šroubovat do dřeva a měkých materiálů zainvestoval bych zase raději do rázového utáhováku, který pracuje úplně jinak.
Obecně bych se raději díval na profi značky, cenový rozdíl dnes již není tak velký a ta kvalita a komfort je úplně jinde. Když budete vrtat tou Parksidkou tak vám to příjde fajn, ve chvíli, kdy zkusíte něco lepšího uvědomíte si, že jedinou výhodou parksidu je jen a pouze cena.
Makita má nyní zajímavé akce, navíc stroj bez baterií a nabíječky mají vždy za opravdu dost výhodnou cenu. DeWalt, Metabo má nyní také zajímavé ceny...
V panelákovém betonu auku příklepovkyou RYOBI bez problémuna jednou bez vrtání menší větší...rovnou 8mm nebo to bylo 10mm nwn.4 díry necelá půl hodina i s našroubení vrutu do hmoždinky a úklidu.Šéf ji koupil v akci za poloviční cenu-zaváděcí cenu.
Ano do půl hodiny se vším všudy-vyměření, vyvrtání ,hmoždinky+ vrutym pověšení daných věcí na stěnu a úklid! Ale to bylo jen skrze test co to umí a lenost-nechtělo se mi tahat asi 50m kabeul abych to udělal .A poté bych měl na výběr z těchto značek vrtacích kladiv (vše profi) Bosch,.Metabo,Hilti,Makita...
Ujasni si, co vlastně chceš dělat. Do cihly nějakou díru uděláš i klasickou vrtačkou s rohatkou, ale je to jen taková nouzovka. Pokud při práci chceš něco udělat a ne do betonu vrtat jednu díru půl hodiny, vyber pneumatické vrtací kladivo se silou úderu aspoň něco kolem 2J. I ty aku kladiva parkside jsou v betonu velmi velmi pomalé, na fušce při vrtání díry větší než průměr 6 tímhle tím budeš vypadat hodně směšně.
Diesel: Milej zlatej, já nic nepropaguju. pouze jsem napsal zkušenost s tím co já mám. A do profi to má, teda aspoň cenově, hodně daleko. Stála tenkrát 2650Kč. Ostatně Ty tady nabízíš Tvými slovy profi nářadí a to hned několik značek. Tak si přečti co píšeš a znova si přečti otázku tazatele. Tvé rady jsou zde naprosto od věci. Ono i Hoby nářadí umí docela slušně odvádět svoji práci, když se budu držet zásady, že nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levné věci. To není z mé hlavy, ale sedí to.
Se šeredně úpleteš NIC NENABÍZÍM jen jsem komentoval že když potřebuji tak mám v PRÁCI což jsem ale nenapsal na vývěr z těch 4 strojů!A když už začneš-máš pokračovat v odpocědi kde jse to platné a ne v další od úplně jiné osoby!
Omlouvám se že jsem to napsal jinam. Možná že i toto bude někde jinde. Už mě tato diskuze nebaví. Je to o slovíčkaření a ne o tom, abychom dokázali tazateli dobře a srozumitelně odpovědět. Tímto to tady končím a přeji dobrou noc. P.S. Nedalo mě to a šel jsem se podívat do garáže, co to vlastně mám za tu vrtačku. Tak je to Makita v Hoby verzi: akusroubovaky.heureka.cz/... Akorád já ji mám ještě v tmavěmodré barvě. Zřejmě to byla jedna z prvních a cena 2860Kč asi v nějaké akci. Kupovaná u Bosche.
Dobrý den,
budu převážně vrtat do železa a šroubovat vruty.
Příklep minimálně, jen jsem ho chtěl, když je tam možný za tu cenu.
Co teda u mě volit?
Děkuji za zkušenosti
Kolega dostal od manželky k Vánocům aku příklepovou vrtačku od Dewaltu v hodnotě cca 9tis a prorval tím doma všechno od cihel, betonu, armovaného betonu, íček i šutru prostě všechno co obyč Narexkou neudělal a trápil jí tím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.