Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo jak demontovat radiátory v paneláku aby nevytekla vechna voda do bytu?
pozvat kvalitní firmu, oni dokáží zamrazit trubku, odpojí radiátor, umístí kohouty a hotovo. Kutil musí vypustit vodu.
milane,
je to přesně tak, jak píšete.
Pokud je mi známo, je to finta, na kterou ( již před hezkou řádkou let ) přišel pan Sedlář, který by měl mít nyní svoji firmu - mám dojem - někde v Kyjově ... nebo tam někde.
Je vidět, že prostě ... "umí"!
( Asi ho pěkně "dožralo" , že tu topnou soustavu musí pořád pracně ... vypouštět, ... napouštět, ... na několikrát odvzdušňovat, ... takže tomu prostě "rožl" ... po svém.
)
... přeji příjemný večer
pate,
... pokud je - jako topné medium - pouze voda ( či jiné mrznoucí medium ), pak na výměnu radiátorů ( bez vypouštění vody z celé topné soustavy ) existuje jedna finta, která spočívá v tom, že ... vodu v obou trubkách vedoucích do topného tělesa ( radiátoru ) ... speciálním zařízením ... zmrazíte ( čímž se vytvoří ledové zátky ) ... a radiátor můžete demontovat tak, že vodu z radiátoru budete muset vypustit do nějaké nádoby ... a následně radiátor vyměnit. Samozřejmě úbytek topného média bude třeba do soustavy doplnit.
NEDOPORUČUJI Vám toto dělat jakkoliv amatérsky ( a to nejenom proto, že topné medium může být v topné soustavě pod tlakem ), ... ale touto prací je potřeba pověřit odborníka, který této práci skutečně rozumí ... a nebo tuto práci zadat přímo odborné firmě, která s výměnu radiátoru tímto způsobem již má svoje zkušenosti ... a o odborné provedení se sama postará.
Prostě se domnívám, že v panelovém domě ... v této situaci ... NEJDE dělat žádnou "partizánštinu", protože jde o odbornou ( a vlastně - svým způsobem - i nebezpečnou ) záležitost, kterou nelze provést pouze tak, ... že se ráno rozhodnu, ... že to "do oběda" sám hravě "zmáknu" ... a hotovo.
Ostatně v panelácích to tak asi vůbec ani fungovat nemůže, ... nebo snad jo? - To si ale nemyslím.
Mám dojem, že sám si s tím asi "horko-těžko" poradíte.
... přeji Vám, ať Vám vše dobře dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.