Nejste přihlášen/a.
Dd,prosím o tip na sekačku pro babičku (výpomoc se sekáním odmítá,někoho sehnat,chce sekat sama). Měla několik elektrických,dost rychle se zničily.Zahrada 800 m2. Jednou měla benzinovou,dost drahou,ale měla tam problém zvládnout startování šňůrou,potřebuje na knoflík.
Zahrada je vcelku rovná,nyní seká větší elektrickou plus menší elektrickou na dosekání. Podmínka pojezd a rozumná cena (platí z důchodu,přispívám jí,ale nemohu mnoho). Děkuji moc.
Jsem starší osoba /70/, mám malou sekačlu a jsou u ní dvě baterie, snadná výměna. Jestli je zahrada velká, na ty dvě baterie ji poseká. Máme malou zahradu, s jednou baterií sekám 3 x. Už bych nikdy za sebou nechtěla tahat kabel.
No nevím. Benzínová sekačka pro starší paní asi není šťastné řešení. Vyžaduje to trochu rozumět motorům, mění se olej a filtry, vůbec by si asi neporadila s údržbou a provozem. Nebo by musela mít k tomu pomocníka. Radši bych zůstal u elektrické, jen bych vybral nějakou silnější a kvalitní.
Ale jakou? Má WOLF - Garten EXPERT 40 EA,takovou plastovou a nic moc...Dnes jsem s ní sekala,žádná sláva to není..
A s kabelem to má lepší? Na osmi arech tahat kabel, to taky není lahoda; šel bych do benzínové, se Stigou mám velmi dobré zkušenosti, a pokud bude i el. startér...A pokud tahá kabel, tak nalití benzinu a kontrolu oleje taky zvládne. A na konci sezóny kontrola znalým...případně oprava.
A ze zkušenosti mohu doplnit, že opravy u Stigy začaly po dost dlouhé době, koupena v roce 2006 a první náhradní díly jsem pořizoval v roce 2019, jako ložiska a řemen. Nůž byl opotřeben po sedmi letech při sečení cca 0,6ha plochy, tolik zkušenost...
ad miluska: v tom neporadím, zkuste se podívat po značkových a sledujte reference. Možná by vám poradili i ve větší prodejně.
Souhlas s re4zon - nedělejte z toho servisu drama. Paní přece nebude po každém sečení dělat rozborku a sborku té sekačkly. Na co, taky. Bude dolívat benzin, po skončení ji očistí a to je u Stigy ( aspoň té mojí) vyřešeno tak, že ji nemusí nějak otáčet. A pokud za ní tazatel jezdí ( když jí chtěli tu trávu sekat sami, tak určitě), tak případný servis udělají oni.
Aku vydrží krátce... znáte ty o kterých píšu a máte s ní zkušenost?
Benzín taky musíte dolévat. Takže i kdyby, tak klidně můžete baterii vyměnit za nabitou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.