Omlouám se Je to ložisko do větrné turbínky. Ideálně vnitřní průměr 3 mm a vnější 10 mm. Kvůli citlivosti potřebuji aby tyto ložiska měly co nejmnší valivý odpor a hlvně byly všechny stejné. Co mám zkušenost tak ložiska z činy jsou katastrofa, ale ani japonec za 80 kč není ideální. Proto by mě zajímalo zda existuje ještě něco lepšího.
Dnes jsem rozebíral jeden vadný HDD,ze zvědavosti jaká jsou "střeva" .Na motorku jsou ložiska (asi jak ve kterém HDD) která by Vaší poptřebě-rozměrům vyhovovala ale asi by byl problém s jejich vylisováním aby se nepoškodila!
Takže pokud chci kvalitní ložiska s co nejmenším valivým odporem, tak mám chtít ložiska s keramickýmí kuličkami? Nezhoršuje valivý odpor i když je ložisko kryté?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.