Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme ve sprchovém koutě už celkem zašlé spáry mezi dlaždicemi na stěnách, místy jsou takové flekaté (není to plíseň) a nejde mi to ničím ani s použitím různých čističů a násilí vyčistit.
Vyškrabat a přespárovat by bylo asi nejlepší řešení, ale nikdy jsem to nedělal takže do toho se mi moc nechce.
Napadlo mě spáry vymýt, odmastit, vysušit a přejet je slabou vrstvou bílého silikonu. Co myslíte, je to blbej nápad? Ony jinak nejsou nikde popraskané nebo vydrolené, tak si myslím že by to držet mohlo.
Díky za názory.
Spary vycistit octem, dejte si jej do lahve s rozprasovacem, nanesne na sparu a nechte pusobit. Spary muzete omyt vodou a pripadne zopakovat. Na uplne ciste spary je dobre Savo do koupelny, ale s tim opatrne na vanicky z liteho mramoru, narusuje to povrch vanicky. Savo je lepsi nanaset malym steteckem na zaslou sparu. Silikon na spary ve sprchovem koutu urcite nedavejte, driv nebo pozdeji zacnou plesnivet.
První činnost je vyčištění spáry.Ideální postup je použití univerzálního vibračního nástroje,brusný tenký kotouč,který se netočí,ale vibruje a ze spáry rycle odstraní povrchovou vrstvu.Já jsem před lety použil tři stažené plátky pily na kov a škrábal,pak vytřel hadrem a spáry znovu zaspároval.Koupelna jako nová.Postup je relativně rychlý.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.