Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frézování komínu

Od: marydus* odpovědí: 2 změna:

Bydlíme v cihlovém patrovém domě v přízemí. Po rekonstrukci a ubourání/zasypání/ komínů - levná oprava střechy:(- na tuhá paliva, jsme se rozhodli majitelé dvou bytů nad sebou, že si obnovíme tento způsob vytápění. Komíny se vyfrézovaly a vyvložkovaly nerez rourami, cca před pěti lety. Pravidelně se zve kominík a "čistí" komíny. Čistí v uvozovkách - neboť se stalo, že kouř se začal vracet do místnosti a přišla mi faktura na 4200,-Kč za frézování komína. Ještě jsem nemluvila s kominíkem, co tam dělal, ale spíš mi jde o teoretickou přípravu na něj- je možné frézovat vyvložkovaný komín? Komín, který se údajně každý rok čistí? Je možné, že se za rok - letošní zima na topení skvělá - usadí tolik něčeho -že by to nešlo čistit jinak? Chci své peníze nazpátek. Někdo si mastí kapsu.

Pravidelné kontroly dělal jiný kominík, platí sdružení nájemníků, druhý dostal na ruku. Děkuji za odpovědi.

PS: Vytápí se 3+1, hlavní topení plyn, kamna na tuhá paliva na přitápění, topí sevýlučně dřevem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

Na nerezu se prakticky nic neusazuje . Za minulý rok jsem měl poloviční malou uhelnou lopatku mouru z komína (možná tak pul plechovky od solviny) . Tudíž to že se vám tam něco zadehtovalo a ucpalo komín muselo buď být špatným palivem - asi mokrým , nebo neexistencí sekundárního spalování (nevyhoří dřevoplyny) . I to si ale neumím moc představit , že by vám totálně ucpalo komín že se vám kouř vrací . Pokuď to máte tak zadehtované , mužete být rádi že to vubec odstranil . Tyhle nánosy dehtu jsou prakticky na majzl .

Tudíž podívejte se na rouru od kamen do sopouchu komína . Na jeho vnitřku by jste to krásně poznala , zda je problém u vás . Také bych doporučil spalinový teploměr topenilevne.cz/...

Ten cvaknete na rouru cca 0,5m nad kamny a pěkně vás informuje zda nepřetápíte kamna , nebo naopak je moc nestahujete a to vám muže také dělat tento problém . Jak jsem psal základem je suché dřevo . U měkkého aspoň dva roky , u tvrdého tři (zvláště velké kusy i déle)

olinl
hodnocení

1x

Promluvte s kominíkem, jak probíhalo "frézování" když je komín vyvložkovaný. Nic jiného ani nelze vymyslet. Případně vylést ke komínu a podívat se se svítilnou do vnitřku komína, zda došlo k nějaké úpravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]